Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Eesti blogija saatis Eestis tehtud droonid Ukrainasse tõrjuma Venemaa rünnakut

Copy
Sõjablogija Artur Rehi Ukraina kuulsaima sõjablogija Annaga kuu algul Kiievis.
Sõjablogija Artur Rehi Ukraina kuulsaima sõjablogija Annaga kuu algul Kiievis. Foto: Erakogu

Sõjablogija Artur Rehi viis selle kuu algul muu võitlusvarustuse hulgas Ukrainasse ka Eesti ettevõttes KrattWorks valmistatud viis drooni, mille kohta on nüüd oodata lahingutandrilt tagasisidet, mida tuleb parandada ja arendada, et muuta need Vene agressori vastu sõdimisel veelgi täpsemaks ja tõhusamaks.

KrattWorksi droonid ei sisalda Hiinast pärit osasid, mida leidub massiliselt mõlemal sõdival poolel, nii Ukraina kui Venemaa vägede lennutatavate droonide hulgas. Rehi seletas, et kui tellida komponente Hiinast, toetatakse sellega rahaliselt Hiinat, mis sisuliselt toetab Ukraina-vastast agressiooni, ning tõenäoliselt liigub sealtkaudu raha ka Venemaale, Iraani ja Põhja-Koreasse.

Rehi, kes on korraldanud Ukraina toetamiseks rahvusvaheliselt kokku kuus rahakogumiskampaaniat summas 661 000 dollarit, möönis, et kui kasutada droonide valmistamiseks mujalt kui Hiinast pärit komponente, lähevad droonid seetõttu vähemalt kaks, kui mitte kolm korda kallimaks kui DJI droonid. DJI on Hiina tehnoloogiaettevõte, maailma suurim laiatarbedroonide tootja.

Tagasi üles