Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Aasta ema tava lõppeb: riigipea on otsustanud käia eri paigus, et väärtustada emasid ja isasid kõikjal Eestis (2)

Eesti Naisliit valis 2022. aasta emaks Eesti Lasterikaste Perede Liidu presidendi, nelja lapse ema Aage Õunapi. Vasakult Eesti Meestelaulu Seltsi juht Indrek Vijard, Eesti Naisliidu juht Mailis Alt, president Alar Karis, Aage Õunap, Geidi Lovise Õunap, Gelli Õunap, Gert-Marti Õunap, Aare Õunap.
Eesti Naisliit valis 2022. aasta emaks Eesti Lasterikaste Perede Liidu presidendi, nelja lapse ema Aage Õunapi. Vasakult Eesti Meestelaulu Seltsi juht Indrek Vijard, Eesti Naisliidu juht Mailis Alt, president Alar Karis, Aage Õunap, Geidi Lovise Õunap, Gelli Õunap, Gert-Marti Õunap, Aare Õunap. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Naisliit lõpetab üle riigi aasta ema ja aasta isa valimise ja pidulikud kontsertaktused Estonias. Traditsiooniliselt andis president tiitli pälvinud emale üle sümboolse hõbesõle, aga juba mullu otsustas riigipea, et ei väisa aasta ema aktust. Mida arvab president 36 aastat toimunud tava katkemisest?

Presidendi avalike suhete nõunik Indrek Treufeldt rääkis, et Alar Karis on maininud, et kõik Eesti emad vääriksid ehk aasta ema tiitlit.

«Riigipea on otsustanud käia Eesti eri paigus, et väärtustada emasid ja isasid kõikjal Eestis. Kõigil sellistel emade- ja isadepäeva tähistamisel on kohalik rahvas pannud välja oma tublimad lauljad-tantsijad-mängijad. Need on olnud väga südamlikud kontserdid, mis Eesti Rahvusringhäälingu vahendusel jõudnud väga paljudesse kodudesse,» lausus  Treufeldt.

Tagasi üles