Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Politsei tabas ööpäevaga üksteist joobetunnustega sõidukijuhti

Copy
Roolijoodik. Foto on illustreeriv.
Roolijoodik. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk

Politsei kõrvaldas reedel liiklusest üksteist narko- või alkoholijoobe tunnustega sõidukijuhti.

Kui sõidukijuht on tarvitanud alkoholi üle liiklusseaduses lubatud piirmäära ehk vahemikus 0,2–1,49 promilli, võib teda väärteokorras karistada kuni 1200-eurose trahvi, kuni 30-päevase aresti või juhtimisõiguse äravõtmisega kuni üheks aastaks.

Kui juht on narkojoobes või enam kui 1,5-promillises alkoholijoobes, saab kohus teda kriminaalkorras karistada kas 30–500 päevamäära suuruse rahatrahvi või kuni kolmeaastase vangistusega. Lisakaristusena võib kohus võtta ka juhtimisõiguse kuni kolmeks aastaks. Samuti saab konfiskeerida sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi.

Seitsmes liiklusõnnetuses sai viga seitse inimest

Teedel ja tänavatel juhtus reedel seitse tõsisemate tagajärgedega liiklusõnnetust, milles sai viga seitse inimest.

Esimene õnnetus juhtus kella 9.20 ajal Tallinnas Kose teel Tamme bussipeatuse juures, kus 61-aastane mees sõitis linnaliinibussiga teelt välja vastu puid ja sai viga.

Teine õnnetus juhtus kella 13.24 ajal Tallinnas Sõpruse puiesteel Vambola peatuse juures, kus 55-aastane mees pidurdas trolliga ja selles viibinud 58-aastane naine kukkus. Kiirabi viis reisija haiglasse.

Kolmas õnnetus juhtus kella 14.40 ajal Tallinnas Kloostrimetsa ja Pärnamäe tee ristis, kus 53-aastane mees sõitis Mercedes Atego veokiga tagant otsa vasakpööret ootavale Renault Cliole, mida juhtis 33-aastane naine. Sõiduautos kaassõitjana viibinud 45-aastane naine toimetati haiglasse.

Märksõnad

Tagasi üles