Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Leht: Jaak Madisoni süüdistatakse seksuaalses rünnakus (91)

Copy
Taas Euroopa Parlamenti kandideerivat Jaak Madisoni süüdistatakse seksuaalses rünnakus.
Taas Euroopa Parlamenti kandideerivat Jaak Madisoni süüdistatakse seksuaalses rünnakus. Foto: Elmo Riig

25-aastane eestlannast Euroopa Komisjoni praktikant on esitanud Belgia politseile avalduse Euroopa Parlamendi liikme Jaak Madisoni (EKRE) suhtes seksuaalse rünnaku asjus, vahendab Eesti Ekspress.

Madison ise kirjutas sotsiaalmeedias, et Eesti Ekspress on kuu enne valimisi käivitanud tema vastu suunatud laimukampaania. «Nimelt väidetakse, et mina olevat ahistanud mingit naisterahvast, mis on laim. Totaalne laim. Pole olnud mul ühtki probleemi naistega viie aasta vältel ja nüüd kuu aega enne valimisi äkitselt on,» kirjutas Madison.

Ta lisas, et teda süüdistav naine olevat skisofreenik, kes olevat teinud Madisonile ja tema nõunikule ettepaneku grupiseksiks. Selle peale olevat Madison nimetanud teda hooraks, mille peale naine vihastas ja lahkus.

Madison on valmis kohtuvõitluseks

Muuhulgas lubab Madison minna kahjunõudega kohtusse nii selle naise kui ka Eesti Ekspressi vastu ning ähvardab, et see läheb vastaspoolele rahaliselt kalliks maksma.

«Me ei lase hävitada mind kuu aega enne valimisi kõige madalamat laadi süüdistustega, sest kõige lihtsam on ju tekitada skandaal, kus oleks sõna sõna vastu olukord. Muud neil ju pole: ei korruptsiooni, ei sahkerdamist, ei muid jamasid,» kirjutas Madison Facebookis.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Martin Helme oli Postimehe telefonikõne peale üllatunud ja küsis, millist juhtumit täpselt silmas peetakse. Kuuldes, et tegu on EKREsse kuuluva eurosaadiku Jaak Madisoni ahistamissüüdistusega, ütles Helme, et mõtleb järele ja kommenteerib hiljem.

«Ma ei tea midagi, aga ma vaatan seda ja mõtlen, ma ei ole kindel et ma tahan seda lugu kommenteerida. Ma ei torma kohe midagi ütlema või arvama, ma kõigepealt viin ennast kurssi,» lausus Helme.

Ahistamisjutud Tallinkis töötamise ajast

See pole esimene kord, kui Madisoni lähedusse sattunud naisterahvad talle ebasündsat käitumist ette heidavad. Postimees kirjutas 2015. aastal, kuidas tollal 23-aastane Madison sisenes Tallinkis töötades järeletehtud uksekaardiga korduvalt öösel naiskolleegide kajutitesse.

Postimees kirjutas toona:

«Esimene kord tegi see mulle nalja, sest olukord oli veider,» räägib üks kannatanu. «Kui see korduma hakkas, siis sain vihaseks ja viskasin Jaagu lõpuks kajutist välja. Tema ahistava käitumise pärast ma vahepeal isegi kartsin kajutisse magama minna.»

«See on väljamõeldis,» teatab parlamendi avatud uste päeval Postimehe kaamera ees usutletud Madison imestunult kulmu kergitades. «Ajakirjandus võiks teha midagi paremat, kui sellist mõttetut laimu fabritseerida.»

«Ma tõesti ei tahaks endise kolleegi Jaak Madisoni käitumist kommenteerida, aga väljamõeldis või fantaasia see meie poolt kindlasti ei ole,» kinnitab teinegi kannatanu. «Kahjuks selline sündmus leidis aset.»

Tallink algatas tookord sisejuurdluse, mille tulemused kinnitasid Madisoni kolleegide räägitut. Tallinki kommunikatsioonijuhi Luulea Lääne sõnul on sisejuurdlus lõppenud, kuid selle tulemused ja materjalid antakse välja üksnes ametliku järelepärimise peale. Küll kinnitas ta, et juurdlusega kogutud materjal toetas kannatanute väiteid. «Toimunu suhtes saab tema sõnul meetmed tarvitusele võtta politsei,» ütles Lääne tookord Postimehele.

Tagasi üles