Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Linnavalitsus nimetas ametisse Kesklinna, Pirita ja Põhja-Tallinna uued juhid (2)

Copy
Kesklinna vanem Sander Andla, Pirita linnaosa vanem Doris Raudsepp ja Põhja-Tallinna vanem Külli Tammur.
Kesklinna vanem Sander Andla, Pirita linnaosa vanem Doris Raudsepp ja Põhja-Tallinna vanem Külli Tammur. Foto: Jelena Rudi

Tallinna linnavalitsus nimetas täna toimunud erakorralisel istungil ametisse Kesklinna, Pirita ja Põhja-Tallinna vanema.

Alates 3. maist juhib Kesklinna linnaosa Sander Andla (RE), Pirita linnaosa Doris Raudsepp (RE) ja Põhja-Tallinna linnaosa Külli Tammur, kes kõik said heakskiidu ka oma linnaosakogult.

Kesklinna vanem Sander Andla on töötanud Reformierakonna kommunikatsioonijuhina ja olnud Reformierakonna fraktsiooni nõunik riigikogus ja Tallinna linnavolikogus. 2021. aastal valiti ta Tallinna linnavolikokku, kus ta oli Reformierakonna fraktsiooni aseesimees. Alates 2023. aastast õpib ta Tallinna Ülikoolis riigiteaduste erialal.

Andla märkis, et ettevõtmisi, kuidas Kesklinna elukvaliteeti tõsta, kahtlemata jagub. «Alates sellest, et tänavaruum oleks kaasaegne ja kvaliteetne ning arvestaks kõikide liiklejatega. Kuni selleni, et Tallinna vanalinn oleks atraktiivne ettevõtlus-, töö- ja elukeskkond,» lausus ta.

Pirita linnaosa vanem Doris Raudsepp on omandanud 2020. aastal Sisekaitseakadeemias sotsiaalteaduste magistrikraadi sisejulgeoleku erialal. Ta on töötanud eraettevõtetes, alates 2020. aasta märtsist oli ta Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse juhatuse assistent.

Raudsepa prioriteedid on linnakeskkonna korrastamine ja roheluse säilitamine. «Kindlasti soovin lahendada piirkonna ühistranspordi probleemid, sealhulgas taastada bussi nr 8 endine marsruut. Samuti on oluline käivitada Pirita ranna-ala väljaehitamine, esimese perepesa avamine linnaosas ning velodroomi arenduse projekteerimisega alustamine,» loetles ta.

Põhja-Tallinna vanem Külli Tammuril on Sisekaitseakadeemia avaliku halduse ja haldusjuhtimise eriala diplom ja Tallinna Ülikoolist magistrikraad organisatsioonikäitumise erialal. Ta on töötanud keskkonnaministeeriumis ja keskkonnaagentuuris. Viimati töötas ta kliimaministeeriumis strateegiajuhina ja Tallinna strateegiakeskuses projektijuhina. Ta on alates 2017. aastast Lääne-Harju vallavolikogu esimees.

Tammur leiab, et Põhja-Tallinnas tuleb edasi liikuda linnaosa üldplaneeringuga ja tagada mõnus elukeskkond kõigile linnaosa elanikele. «Pean oluliseks toetada elanikke ning korteriühistuid renoveerimislaines, tagades vajaliku nõustamise, läbipaistvad ning kiired menetlused, et tarbetu bürokraatia ei saaks takistuseks korterelamute kordategemisel.»

Linnaosade vanemad nimetatakse ametisse tähtajaliselt kuni praeguse linnavalitsuse volituste lõppemiseni.

Tagasi üles