Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

TERVISE VANDENÕU: kas ülemaailmne pandeemialepe kehtestab maskikohustuse ja sundvaktsineerimise? (12)

Copy
Vaktsiinivastased on ärevil, sest Maailma Terviseorganisatsioonis (WHO) arutatavast ja plaani järgi juba maikuu lõpus vastuvõetavast pandeemialeppest ja uutest tervise-eeskirjadest eestikeelses inforuumis eriti räägitud pole. Fotol kollaaž 2022. aasta vaktsiinivastaste meeleavaldusest Tallinnas ja Maailma Terviseorganisatsiooni peakorteri fassaadist.
Vaktsiinivastased on ärevil, sest Maailma Terviseorganisatsioonis (WHO) arutatavast ja plaani järgi juba maikuu lõpus vastuvõetavast pandeemialeppest ja uutest tervise-eeskirjadest eestikeelses inforuumis eriti räägitud pole. Fotol kollaaž 2022. aasta vaktsiinivastaste meeleavaldusest Tallinnas ja Maailma Terviseorganisatsiooni peakorteri fassaadist. Foto: Herman-Erik Isop, Shutterstock. Kollaaž.

Vaktsiinivastaste sotsiaalmeediavoos levivad hirmujutud kohe-kohe Maailma Terviseorganisatsioonis (WHO) vastuvõetavast pandeemialeppest, mis võtab riikidelt otsustusõiguse ning paneb kõik WHO pilli järgi maske kandma ja sundvaktsineerima.

«Peavoolumeediasse see ei jõua, ja me teame kõik miks,» köetakse üksteist üles jutuga, et WHO uste taga tehakse otsuseid, mis mõjutavad meie kõigi elu, aga meie sinna sekkuda ei saa ja toimuvast teada ei tohi.

Üleilmset pandeemialepet hakati ette valmistama kolm aastat tagasi ja selle aasta maikuu lõpus peaks WHO terviseassamblee hääletusele minema kaks olulist dokumenti: pandeemialepe ja rahvusvahelised tervise-eeskirjad (IHR). On tõsi, et Eesti meedias sellest eriti räägitud pole.

Märksõnad

Tagasi üles