Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus
Saada vihje

Hakkliha kaste – üks kaste, lõputud võimalused

Artikli foto
Foto: Foodstudio

Hakklihakaste on pea et eestlase rahvustoit. Roog, mis on meid saatnud varasest lapsepõlvest ja ka tänasel päeval kuulumas kodumenüüde raudsete lemmikute hulka. Hakklihakaste on üks lihtne ja maitsev toit. Ja samas on hakklihakaste ka üks väga eriline toit - mis iganes kulinaarseid katsetusi selle kastmega koduköögis ette võtta, siis üksmeelne heakskiit sööjatelt on garanteeritud.

Samas tundub kohati just kastme tegemine kas liigne ajakulu või kohutavalt keeruline ülesanne. Aga see ei pea nii olema. Kartuli keetmisega saab vast igaüks hakkama, samuti hakkliha praadimisega – ainuke keeruline osa on siis FoodStudio koorese kastme paki avamine ja pannile hakkliha peale valamine. Kuumuta läbi ja hakklihakaste ongi valmis. Just seesama - kõige õigem ja kõige kodusem. Et ikka päris õige tunne tekiks, siis lisa mõned taldrikule mõned hapukurgilõigud ja head isu!

Artikli foto
Foto: Foodstudio

Hakklihakaste tundubki olevat meie geneetilisse koodi programmeeritud kodutoit, mille puhul on pea alati kindel, et keegi ei jää taldrikusse sonkima. See lihtne, käepärastest komponentidest valmiv kaste on kui rahvuslik pärand, mis ei küsi ei aastaarvu ega hooaega.

Aga ka hakklihakastet ei pea alati ühtmoodi tegema. Kaks baaskomponenti, hakkliha ja FoodStudio koorene kaste, jäävad samaks, kuid „väikese vindi“ peale keeramisekski ei lähe palju vaja.

Mõned väga lihtsad nipid selleks:

  • Koos lihaga võid pruunistada riivitud porgandit, pastinaaki või muud köögivilja. Nii saad kergema ja pisut teistmoodi maitsega klassiku. Rohelised herned muudavad kastme kelmikalt rohelisetäpiliseks..
  • Kui armastad teravamaid maitseid, võid hakklihakastmele lisada ka hakitud tšillipipart või tšillihelbeid.
  • Hakklihakastet võid maitsestada kas tomatipasta või purustatud tomatitega.
  • Hõrgu variandi saad siis, kui lisad pruunistatud hakklihale enne FoodStudio koorese kastme lisamist valget veini.
  • Tummisema ja kerge suitsumaitsega kastme saamiseks võid praadida koos hakklihaga ka suitsupeekonti.
  • Vürsti võid lisada maitsestades kastet sojakastmega või lisada hoopis magusat tšillikastet. Või mõlemat.
  • Mõnusa maitse annavad kastmele päikesekuivatatud tomatid ja/või kapparid

Kuidas hakklihakastet veel tuunida ja mida kõike saab teha Maks&Mooritsa hakklihast ja FoodStudio kooresest kastmest, seda saab uurida juba täpselt retseptidest.

Mõnusaid kastmelamusi!

Tutvu erinevate retseptidega:

Tagasi üles