Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
5916 2730

Kas oled talveks valmis? Loe, millal vahetada rehvid ja kuidas hoida autoakut!

Copy
Foto: pexels.com

Talvised ilmaolud võivad muuta sõiduolud keeruliseks. Kuidas valida rehvid, mis sobivad talveks ja kuidas vältida seda, et suure pakasega autoaku alt ei veaks? Vastame nendele küsimustele juba järgmistes lõikudes. Loe edasi ja saa teada!

Talverehvid alla!

Ära vaheta rehve viimasel minutil, vaid tee seda juba natukene varem, et olla valmis ilmataadi üllatusteks. Raskendatud teeolude korral on oluline, et autol oleks all õiged rehvid. Selleks pea meeles, et talverehvid peavad olema all alates 1. detsembrist, aga nende kasutamine on lubatud juba alates 15. oktoobrist.

Veendu, et sinu rehvid oleksid heas korras, sest liiga kulunud või kaua aega seisnud rehvid ei taga ohutut sõitu. Selleks peab vaatama, milline on rehvimustri sügavus. Minimaalseks nõudeks on 3 mm, kuid see võiks hooaja alguses olles vähemalt 5-6 mm. Teine asi, mida meeles pidada, on rehvide vanus: vaatamata sellele, milline on rehvi mustri sügavus, oluline on see, et rehvid ei oleks vanemad kui 5 aastat, sest ka pikalt seisnud rehvide konditsioon ei ole võrdväärne uute ja kvaliteetsete rehvidega.

Juhul, kui sinu talverehvid hakkavad läbi minema, leia omale uued. Selleks mõtle, mis tüüpi rehve soovid talveks osta, kas lamelle või naelrehve. Sellele järgnevalt tuleb valida õige suurusega rehvid - pööra tähelepanu vanadel rehvidel olevale numbrile, mis võib välja näha midagi sellist: 205/55 R16 91H. Need numbrid näitavad rehvide mõõte ja on aluseks uute ostmisel. Lisaks rehvide tüübile ja mõõdule saab arvestada ka teisi näitajaid nagu näiteks rehvide mürataset.

Kaup24 ja Hansapost on väga head e-poed, kust valida välja autole sobivad rehvid nii talveks kui ka suveks. Avasta pakkumised nüüd!

Kas sinu autoaku on talveks valmis?

Talvel, kui temperatuur langeb väga madalale, on oluline, et auto ei jääks niisama seisma, sest külm pole akule hea. Pole tavaline, et sellistel päevadel ei lähe auto tööle, kuna selle aku on tühjaks saanud. Kuidas talvel selliseid olukordi ennetada?

Aku saab tihti sellistes olukordades tühjaks, kui auto on pikemat aega seisma jäänud või sellega sõidetakse lühikesi vahemaid. Seetõttu on eriti oluline talvise pakase ajal sõita oma autoga vähemalt 15 minutit iga päev, et aku saaks sõidu ajal laadida. Seega pea meeles, et sellistel külmadel päevadel võtaksid pikemaid sõite ette!

Vanemate autode puhul võib autoaku olla juba piisavalt vana, et see tasub lasta professionaalil üle vaadata ja olukorda hinnata. Mõnel juhul tuleb vana aku uue vastu vahetada, et tagada tõrgeteta käivitamine.

Copy
Tagasi üles