Pokaali lustlikult kihiseva vahuveiniga on ilus ära saata vana aasta ja tervitada uut. Sommeljee Kristjan Markii ärgitab avastama Crémanti, tõusvat trendi vahuveinide seas.
Tellijale
NÄDALA MULLIJOOK ⟩ Crémant on tõusev trend
Kellele maitseb aastavahetusel eestimaine mullivein, kes hindab üle kõige šampanjat. Üks peab itaallaste Proseccost, teine hispaanlaste Cavast, kolmas sakslaste Sektist. «Proovige vahelduseks Crémanti, see on tõusev trend,» ärgitab Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president ja sommeljee Kristjan Markii.
Olgugi et Crémanti valmistatakse eri maades ja stiilides ning erinevad ka viinamarjasordid ja veinimeistrite käekirjad, pakub vahuvein enamasti mõistlikku hinna ja kvaliteedi suhet. «Tõika kinnitab selle vahuveini müüginumbrite tõus,» nendib sommeljee ja lisab, et hea Crémant võib olla isegi parem kui mõni keskpärane šampanja.