Kirglik šampanjakultuuri edendaja Kristel Voltenberg on aastaid eelistanud pühadelaual kala ja kalaroogi. Pole ka üldse patt sobitada soolapekki ja musta leiba küpsema šampanjaga. Need moodustavad suurepärase koosluse, ütleb ta.
NÄDALA RETSEPTID ⟩ Aastavahetuseks mullid, pidulik ahjulõhe ja hõrk pokaalikook
«Šampanjaga olen ma rõõmus,» kõlab Kristel Voltenbergi värskelt ilmunud šampanjale ja toidule pühendatud raamatu pealkiri. Sommeljee ja Mulligalerii perenaine jagab seal oma kirge elu, šampanja ja toidu vastu, pakkudes šampanjast aabitsateadmisi, praktilist tarkust ja ajaloolist tagasivaadet algajale šampanjahuvilisele ning isiklikke tähelepanekuid kihisevast-sillerdavast vahuveinide kuningast kogenud kolleegile. Selles põimuvad isuäratavaks kokteiliks mälestused ringreisidest šampanjamaale ja sõnastik šampanjaterminites ekslejaile.
Toiduentusiastide naudinguks jagab autor tummises raamatus ka soovitusi šampanja ja toidu sobitamiseks ühes roogade retseptidega. Šampanja ja veisemaksatrühvlid? Miks mitte! Kiire seenepasta? Loomulikult! Lisaks kirjeldab autor põnevaid põikeid šampanjamajadesse ja nende köökidesse, mille pererahvas jagas talle lahkelt oma pereretseptide klassikat. Sealt võib muu hulgas leida Diebolt-Vallois’ maja oivalise seentega šampanjakana ja imelihtsa vaarikatega šampanjakoogi, mille tainasse segatakse nende sädelevat rosé’d.