Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
+372 666 2387

VIDEOREPORTAAŽ Brittide jõud Läänemerel: treppe rohkem kui korrusmajas (2)

Foto 2016. aastal HMS Richmondi pardalt. Taamal paistavad Vene Föderatsiooni lennukikandja Admiral Kuznetsov ja lahinguristleja Pyotr Velikiy. Ka siin käisid britid uudistamas, mida venelased Läänemerel korda saadavad.
Foto 2016. aastal HMS Richmondi pardalt. Taamal paistavad Vene Föderatsiooni lennukikandja Admiral Kuznetsov ja lahinguristleja Pyotr Velikiy. Ka siin käisid britid uudistamas, mida venelased Läänemerel korda saadavad. Foto: PO(Phot) Dez Wade/AP

Möödunud nädalal külastas Tallinna Briti fregatt HMS Richmond, mille ülesandeks oli koostöös Eesti ja Soome mereväega Läänemere põhjas olevat taristut valvata. Postimees käis laeval ning vaatas, millise tehnikaga meie taristut kaitstakse. 

Ühendekspeditsiooniväe riikide kaitseministrid otsustasid novembris, et osalevad riigid suunavad osa oma sõjalaevadest ja lennukitest detsembri alguses Läänemerele, Põhjamerele ja Taani väinadesse merealuse taristu kaitseks ja heidutuse tugevdamiseks Põhja-Euroopas. Siinveedetud päevade jooksul patrulliti merel ning ühtlasi said Briti mereväelased võimaluse külastada Tallinna vanalinna. 

Läänemere piirkonda panustavad Eesti, Soome, Läti, Leedu, Rootsi ja Suurbritannia oma erinevate võimetega, mille hulka kuuluvad patrull-laevad, fregatid, merepatrull-lennukid, helikopterid, miinijahtijad, teatas BNS-ile kaitseministeeriumi pressiesindaja. Suurbritannia fregatt HMS Richmond tagab Eesti ja Soome laevadele väekaitse. Eesti merevägi panustab kahe patrull-laevaga.

Ühendekspeditsioonivägi toetab oma liikmesriike ja NATO pingutusi kriitilise infrastruktuuri kaitsmisel.

Märksõnad

Tagasi üles