Rohepesu vastu protestijad astusid radikaalse sammu (3)

Copy
Metsaraie Lahemaal Vergi külje all.
Metsaraie Lahemaal Vergi külje all. Foto: Erakogu

Eestis saab uhkelt kanda rahvusvahelist säästva metsanduse sertifikaati ja samal ajal rahumeeli loodust rüüstata, heidavad looduskaitseühendused ette sertifikaatide usaldusväärsuse eest vastutavale Eesti FSC-le, astudes esmaspäeval ühiselt Eesti FSCst välja.

«Riigimetsas me toimetame igal juhul säästlikult. Seda tõestavad väga hästi igal aastal tehtavad auditid, meil on FSC ja PEFC sertifikaat,» õigustas riigimetsa majandamise keskuse (RMK) juht Mikk Marran Postimehele seda, miks RMK ei tunnista Euroopa riikide poolt kokku lepitud säästva metsanduse printsiipi ja teeb metsas üleraiet, mille tagejärjeks on raiemahu kukkumine puidu otsalõppemise tagajärjel. Samuti ei kavatse RMK lõpetada raieid kaitsealuste liikide, näiteks metsise elupaikades, mis samuti on vastuolus säästva metsanduse põhimõttega.

Kuigi ei RMK ega mitmete suurte metsafirmade tegevus ei näe üldse säästev välja, pole Eestis kelleltki säästva metsanduse sertifikaati ära võetud. Kaebusi on esitatud korduvalt, kuid siiani on need audiitorfirmade poolt kas kinni jooksutatud või nö kahe kivi vahele kukutatud.

Tagasi üles