Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

ANALÜÜS 5 tähelepanekut Hamasi 7. oktoobri mõrvavideost (44)

Copy
Tapetud tsiviilelanike surnukehad 7. oktoobril Lõuna-Iisraelis Sderotis. Sama mõrvapaika näidati ka salvestises, mida ajakirjanikud neljapäeval näha said.
Tapetud tsiviilelanike surnukehad 7. oktoobril Lõuna-Iisraelis Sderotis. Sama mõrvapaika näidati ka salvestises, mida ajakirjanikud neljapäeval näha said. Foto: OREN ZIV/AFP/Scanpix

Iisraeli saatkond ja Eesti Juudi Kogukond näitasid neljapäeval Tallinnas filmi Hamasi 7. oktoobril toime pandud rünnaku kohta. Vähem kui 50 minuti pikkust filmi on näidatud mitmel pool maailmas nii ajakirjanikele kui ka poliitikutele.

Film ei ole avalik, seda levitada ega salvestada ei saa. Ülekande ajal ei tohi teha fotosid, kõik kaamerad ja mobiiltelefonid tuli ukse taha jätta. Tegu on üsna sirgjoonelise materjaliga. Sisuliselt kompilatsioon turvakaamerate ja auto pardakaamerate salvestustest, terroristide endi mobiiltelefonide ja GoPro kaamerate abil filmitust, lisaks ka ohvrite telefonidest leitud materjalid.

Kuigi see on ainult fraktsioon 7. oktoobri terrorirünnakust, ainult väike osa tapmistest jäi kaamera ette, annab see ikkagi aimu, mis toimus, ja võimaluse mõne järelduse tegemiseks.

Tagasi üles