Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Uuendus elektritööriistade valdkonnas: Bosch ProCore18V+ uue akuelementide tehnoloogiaga

Copy
Foto: Robert Bosch
  • Tööaeg energiamahukatel töödel kuni enam kui 70 protsendi võrra pikem
  • Täielik ühilduvus Professional 18V süsteemi ja AmpShare’i akuliiduseadmetega
  • Põhitehnoloogiate ühendamine kindlustab tehnoloogia vallas pikaks ajaks juhtpositsiooni

Bosch on esimene tootja maailmas, kes kasutab juhtmeta elektritööriistade 18 V akudes klemmideta disainiga akuelementide hüvesid. 8,0 Ah mahtuvusega ProCore18V+ aku pikendab Boschi suure jõudlusega ProCore18V seeria akude tööaega veelgi ning suurendab taas kaubandus- ja tööstusspetsialistide tootlikkust. Uue ProCore18V+ 8,0 Ah akuga on tööaeg kuni 71 protsendi võrra pikem kui eelmist sama mahtuvusega ProCore18V akut kasutades.

Elukutselistele kasutajatele on pikem tööaeg eelis, eriti Biturbo tööriistadega – Boschi kõige võimsamate juhtmeta tööriistadega – energiamahukaid töid tehes, näiteks GBH 18V-45 C Professionali akupuurvasaraga suure diameetriga avasid puurides või GCM 18V-305 GDC Professionali miiusaega sügavaid lõikeid saagides.

Tavapäraseid akuelemente sisaldava ametivennaga võrreldes on ProCore18V+ sama kompaktse kuju ja kaaluga ning hajutab CoolPacki tehnoloogia abil kuumust tõhusalt ja konkurentidest paremini. Lisaks ühildub ProCore18V+ täielikult nii Professional 18V süsteemi tööriistadega kui ka mitut kaubamärki hõlmavasse AmpShare’i akuliitu kuuluvate partnerite seadmetega.

Foto: Robert Bosch
Foto: Robert Bosch

Suurim jõudlus tänu uuenduslikule klemmideta disainile

Foto: Robert Bosch

Aku suurem jõudlus on saavutatud selle 21700-seeria akuelementide klemmideta disaini abil. Tavapärastes liitiumioonakudes on iga akuelemendi sisemuses mõlemal pool kitsas ühendusriba anoodi ja katoodiga, nn klemm.

Need klemmid tekitavad aku toodetava energia jaoks pudelikaela, mis suurendab elemendi elektrilist sisetakistust ja põhjustab kuumenemist. Aku ülekuumenemise vältimiseks, eriti energiamahukate tööde tegemise ajal, lülitab tööriist end välja, jättes akusse jääva energia kasutamata. Klemmideta akuelementides saab elektrivool liikuda mööda lugematuid teid terve anoodi ja katoodi pikkuse ulatuses ega ole piiratud ühe või paari klemmiga. Tänu uuele disainile väheneb sisetakistus igas üksikus elemendis ligi 50 protsendi võrra ning on järelikult ka akus kui tervikus märkimisväärselt väiksem. Selle tulemusel tekib energiamahukate tööde puhul piiravaks teguriks olevat kuumust palju vähem.

Kokkuvõttes on tööaeg tänu klemmideta disainile ning täpseks timmitud akuhaldusele kuni 71 protsendi võrra pikem kui tavapärastel akudel.

Põhitehnoloogiate ühendamine kindlustab tehnoloogia vallas juhtpositsiooni

„Oleme veendunud, et meid saadab selle uuendusega sama suur edu nagu siis, kui me esimest korda juhtmeta kruvikeerajale liitiumioonelemendid lisasime,“ ütleb Bosch Power Toolsi juht Thomas Donato. „Liitiumioonelemendid, mida enne 2003. aastat kasutati ainult mobiiltelefonides, on nüüd juhtmeta käsi-elektritööriistades üsna üldlevinud.“

Uue ProCore18V+ klemmideta akuga jätkab allüksus enam kui 50 aastat kestnud edulugu juhtmeta elektritööriistade väljatöötamisel ning rõhutab taas enda juhtpositsiooni tehnoloogia vallas. „Boschi juhtmeta elektrilised profitööriistad seostuvad tõhususe ja raske töö lihtsamaks tegemisega,“ ütleb Donato.

„Oleme oma akusüsteemi avatuks muutnud ja rajanud AmpShare’i akuliidu, seeläbi pakume kaubandus- ja tööstusspetsialistidele lahendust, mis ühendab suurima võimaliku paindlikkuse ja jätkuvad uuendused.“ Lisaks uuele klemmideta disainile on akud alates 2008. aastast olnud täielikult ühilduvad Boschi Professionali ja muu hulgas võimsate Biturbo seeria tööriistadega. Neil on seadmete tööaega ja kasutusiga pikendav ainulaadne CoolPacki tehnoloogia ning kiire laadimine. Uus ProCore18V+ 8,0 Ah aku laeb end 50 protsendini vaid 15 minutiga.

Foto: Robert Bosch

ProCore18V+ 8,0 Ah aku tuleb müügile 2024. aasta kevadel. Bosch jätkab süsteemi täiendamist.

Foto: Robert Bosch

Bosch Groupi allüksus Robert Bosch Power Tools GmbH on üks juhtivaid elektritööriistade, aiatööriistade, elektritööriistade lisatarvikute ja mõõteriistade müüjaid maailmas.

2022. aastal on selle ligikaudu 20 000 partnerit müünud kaupu 5,9 miljardi euro eest, sellest umbes 90%

Saksamaalt väljaspool. Selliste kaubamärkidega nagu Bosch ja Dremel esindab allüksus kliendikesksust ja suurepärast planeerimisprotsessi. Peamised edu tagavad tegurid on uuendusjõud ja -kiirus. 2023. aastal toob Bosch Power Tools oma neljas ärivaldkonnas – elektritööriistad, aiatööriistad, lisatarvikud ja mõõteriistad – taas turule üle 100 uue toote.

Bosch Group on juhtiv ülemaailmne seadmete ja teenuste pakkuja. Ettevõttel oli 2022. aasta 31. detsembri seisuga üle maailma umbkaudu 421 000 töötajat. Müügikäive oli 2022. aastal 88,2 miljardit eurot. Tegutsetakse neljas ärisektoris: liikuvus, tööstustehnoloogia, tarbekaubad ning energia- ja ehitustehnoloogia. Lühidalt öeldes toodab Bosch seadmeid, mis on „loodud kestma“.

Bosch Groupi kuulub Robert Bosch GmbH ning selle ligikaudu 470 tütar- ja piirkondlikku ettevõtjat enam kui 60 riigis. Koos müügi- ja teeninduspartneritega katab Boschi üleilmne tootmis-, planeerimis- ja müügivõrk peaaegu kõiki maailma riike. Oma enam kui 400 asukohaga üle terve maailma on Bosch Group alates 2020. aasta esimesest veerandist süsinikuneutraalne. Ettevõtte edasise kasvu alus on selle uuendusjõud. Boschil on 136 asukohas üle maailma uurimis- ja arendustöö alal umbes 85 500 töötajat, ligi 44 000 neist tarkvarainsenerid.

Copy
Tagasi üles