Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

4 asja, mida hasartmängude kohta peaks teadma

Copy
Foto: Pexels

Tuhanded inimesed mängivad erinevaid õnnemänge iga aasta ilma probleemideta, samas kui mõned inimesed võivad paraku sattuda sõltuvusprobleemidesse. Kuigi probleemne mängurlus on mitmekülgne ja sellele ei saa anda ühest selgitust, aitab igal juhul see, kui iga mängur peab meeles mõnda olulist põhitõde. Mõistes õnnemänge paremini, on ka lihtsam kontrollida mänguharjumust, kuna mõistad, mis täpsemalt peitub mängude taga või kuidas saab oma eelarvet paremini kontrolli all hoida.

Portaal Jallacasinoboonus selgitab siinkohal nelja kasiinomaailma telgitagust, mida iga mängur peaks mõistma juba enne mängimise alustamist.

Hasartmängud põhinevad õnnel

Miljonid inimesed on üritanud kasiinomänge üle kavaldada, arvates, et teatud strateegiliste liigutustega on võimalik rohkem võita. Hoolimata kasiinomängust ei ole tegelikult strateegial asja midagi pistmist: online hasartmängud on alati õnnepõhised, kasutades keerukaid matemaatilisi algoritme, mis on mängudesse kodeeritud.

Ainsad mõnevõrra strateegilisemad hasartmängud on spordiennustused, ent needki põhinevad õnnel, kuna tegelikult ei saa keegi täieliku täpsusega spordisündmuseid ette ennustada. Küll aga leidub internetis hulgaliselt kasulikke spordiportaale nagu Ravikuningas, kust võib leida mõningaid strateegilisi soovitusi. Selliseid portaale võib alati kasutada abistava materjalina, samal ajal mõistes, et ka spordiennustuste tegemine on siiski õnnepõhine.

Iga mängur peaks juba mängimise alguses mõistma, et iga keerutus on juhuslik ning see, kas sa võidad või mitte, ei sõltu ühestki strateegiast. Kui seda põhimõtet ei mõista, võibki tekkida olukord, kus jahitakse võite lõputult ilma mõistmata, et võitu ei pruugi tulla.

RTP on oluline, aga mitte määrav

Igal online kasiinomängul on RTP-määr ehk teoreetiline tasuvusprotsent. See peenelt kõlav määr võib jätta mulje nagu 97%-se RTP-ga mängu korral võidadki näiteks 97 eurot oma 100-euroselt panuselt tagasi.

Kahjuks on see aga eksiarvamus. RTP-määr on pelgalt teoreetiline number, mille saamiseks on kalkuleeritud miljoneid keerutusi. See ei viita aga kuidagi konkreetselt sinu mänguelamusele. Kui sa teed kas või 1000 keerutust, ei pruugi sinu mänguseanssi RTP-määr olla sarnane mängu reeglites oleva RTP-ga. See ei tähenda, et mäng oleks kuidagi võlts: see on lihtsalt matemaatilise tõenäosuse küsimus. Seetõttu ei tohi ka RTP-määra võtta täie tõena, sest see ei näita tegelikult sinu reaalset nö tasuvusmäära.

RTP võib aga olla hea võrdluspunkt selleks, et kõrvutada kahte slotimängu. Tihtipeale võib kõrgema RTP-määraga slotimäng olla madalama volatiilsusega ning seega loosida võite pisut heldemalt võrreldes teistega. Jällegi ei tohi aga unustada, et see pole kuldne reegel ning sõltuvalt õnnest võib kogu mänguseanss osutuda hoopis teistsuguseks.

Boonused tulevad konksukohtadega

Peaaegu iga online kasiino nii Eestis kui mujal maailmas pakub erinevaid boonuseid, olgu nendeks rahalised lisaboonused, tasuta keerutused mängudes või VIP-pakkumised. Kõik sellised kingitused ei ole mõistagi päris tasuta lõunad, ehkki uued mängurid võivad sellist serveeringut oodata.

Kasiinoboonustel on alati terve jada erinevaid tingimusi, mis on paigutatud boonusbänneri alla peenemasse kirja. Paljud mängijad võivad sellest tekstist põgusalt üle minna, avastades alles hiljem, et nad ei saagi sellist boonust nagu nad lootsid. Küll aga oleksid nad sellega kursis olnud, kui nad oleksid lugenud tingimusi.

Ilmselgelt ei saa ükski kasiino niisama tasuta raha ära anda. Boonustel on alati hulk tingimusi ja nõudeid ning iga nutikas mängur teab, et enne boonuse kasutamist tuleb end tingimustega kurssi viia.

Kasuta piiranguid

Kõikides Eesti online kasiinodes saab oma mängurlust ise piirata erinevate tööriistadega. Nendeks on enesepiirangu limiidid nagu sissemakselimiit, ajapiirang, kaotuste piirang vms limiidid. Kõik sellised võimalused leiab otse oma kasiinokonto seadetest, muuhulgas on võimalik endale Maksu- ja Tolliameti kaudu määrata ka täielik mängukeeld teatud ajaks.

Sellised piirangud, eriti just ajalised või rahalised limiidid, aitavad mängurlust kontrolli all hoida isegi, kui sa ei pea seda vajalikuks. Limiite tasub kasutada kohe mängimise alguses: kehtesta endale kasvõi lihtne ajalimiit, tagamaks, et sa ei veeda online kasiinos ülemäära palju aega.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Copy

Märksõnad

Tagasi üles