Päevatoimetaja:
Margus Martin

Tallinn hakkab elanike prügikastide sisu uurima (1)

Copy
Osaühingu Ecomarketer töötaja vaatab jäätmekonteineri sisu läbi pärast seda, kui see on maandunud prügiauto mahutisse.
Osaühingu Ecomarketer töötaja vaatab jäätmekonteineri sisu läbi pärast seda, kui see on maandunud prügiauto mahutisse. Foto: Sille Annuk

Tallinna Strateegiakeskus uurib oktoobrikuu kahel viimasel päeval ja novembris jäätmete liigiti kogumise kvaliteeti ning nõustab tallinlasi biojäätmete liigiti kogumise osas.

Abilinnapea Joosep Vimma sõnul aitab jäätmete liigiti kogumine tagada nende võimalikult suures ulatuses ringlussevõtu. «Linlaste segaolmejäätmed näitavad hästi, milliste jäätmeliikide sorteerimisega on elanikel enim väljakutseid. Erilise tähelepanu all on biojäätmed. Nende liigiti kogumiseks on tänaseks kõigil Tallinna elanikel olnud võimalus tellida äravedu või korraldada väiksemate majade puhul kompostimine. Nõustamise eesmärk on pakkuda elanikele tuge ja mõistmist, kuidas oma jäätmeid õigesti liigiti koguda,» märkis Vimm.

Pistelise segaolmejäätmete uuringu PrügiBinGo viib läbi osaühing Ecomarketer. Kohtvaatluse eesmärk on teha selgeks jäätmetekitajate jäätmete liigiti kogumise hetkeolukord ning tulemuste põhjal jäätmetekitajaid motiveerida, nõustada ning teavitustööd teha. Eesmärk ei ole trahvimine ega karistamine. Viiakse läbi kohtvaatlused, analüüsitakse tulemusi ning koostatakse välitööde läbiviimise kohta aruanne.

Märksõnad

Tagasi üles