Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Kaitseministeerium soovib Nursipalu harjutusvälja veelgi rohkem laiendada (6)

Copy
Kaitseminister Hanno Pevkur Võrus Nursipalu harjutusvälja laiendamise teemalisel koosolekul rahvale aru andmas. 
Kaitseminister Hanno Pevkur Võrus Nursipalu harjutusvälja laiendamise teemalisel koosolekul rahvale aru andmas. Foto: Arved Breidaks

Valitsus plaanib kaitseväe Nursipalu harjutusvälja laiendamise otsuse ära teha 19. oktoobril, eile viimasel selleteemalisel rahvakoosolekul pidi kaitseminister Hanno Pevkur (RE) andma muuhulgas aru laienduse suurendamise ja eksitavate hinnangute kohta.

Kui senini rääkis kaitseministeerium 21 kodust, mille Nursipalu inimesed peavad kaitseväe harjutusvälja laienduseks riigile loovutama, siis neljapäevases Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse (RKIK) pressiteates seisis äkitsi arv 22. Nimelt on ministeerium augustis-septembris harjutusvälja laiendust suuremaks venitanud. Postimehele teadaolevalt on juba juttu 23 kodust.

«Ta käis minu pool, see Kaupo Kaasik (RKIKi taristuprojektide koostöö koordinaator – Ü. H.), ütles, et müra hakkab nii suur olema, et nad on nõus need ka ära ostma, need kaks talu siin,» seletas Vello Reiljan, kelle raudteeäärse talu on ministeerium hiljuti harjutusvälja laienduse sisse arvanud. Naabertalus elava umbes 80-aastase naise juures oli Kaasik samuti ostujutuga käinud. Talude maid on kokku üle seitsme hektari.

Tagasi üles