Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Eesti lõpetab Venemaaga ligi 30 aastat kehtinud õigusabilepingu

Copy
1995. aastal sõlmitud õigusabilepingu sõlmimise ja ratifitseerimise järel vahetasid toonane välisministeeriumi kantsler Indrek Tarand ja Venemaa suursaadik Eestis Aleksander Trofimov ratifitseerimiskirju.
1995. aastal sõlmitud õigusabilepingu sõlmimise ja ratifitseerimise järel vahetasid toonane välisministeeriumi kantsler Indrek Tarand ja Venemaa suursaadik Eestis Aleksander Trofimov ratifitseerimiskirju. Foto: Toomas Volmer / ETA / Scanpix

Justiitsminister Kalle Laanet saatis avalikule kooskõlastusele eelnõu, millega lõpetataks erakorraliselt Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni vahel kehtiv õigusabileping.

Alates 1995. aastast kehtiv õigusabileping Eesti ja Venemaa vahel näeb õigusalastes küsimustes ette lihtsustatud erikorra. Lisaks kohtuotsuste tunnustamisele lahendatakse õigusabilepinguga ka näiteks dokumentide kättetoimetamise palveid ning tehakse koostööd kriminaalasjades.

Kui leping lõpetatakse, toimuks õigusalane koostöö Venemaaga tulevikus samamoodi nagu see toimub kõikide teiste kolmandate riikidega, teatas justiitsministeerium.

Tagasi üles