Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

FOTOD Üle tuhande Tallinna lapse sai kingituseks ranitsa ja koolitarbed

Copy

Tänavu kingiti koolitarvetega komplekteeritud uued ranitsad 1017 Tallinna lapsele, kes on vähekindlustatud peredest.

Tallinna abilinnapea Betina Beškina sõnul oli tore, et nii lapsed kui ka vanemad nautisid seda, et said koos kinno tulla ja aega veeta. «See on pereüritus, mida kõik alati ootavad. Samamoodi on oluline ka see, et üha kasvavaid hindu arvestades on tasuta koolitarbed vähekindlustatud peredele suureks abiks,» rääkis Beškina.

Lisaks on Tallinnas ka õppeaasta alguse toetus, mis on mõeldud kõigile õpilastele. Esimesse klassi astuva lapse puhul on see 320 eurot ja alates teisest klassist 75 eurot. 

Rimi Eesti kogus Tallinnas oma kaupluste korjanduskarpidesse annetusraha, mille eest osteti ranitsatesse koolitarbeid, Punase Risti vabatahtlikud aitasid ranitsaid komplekteerida ning Tallinna linnaosade sotsiaalhoolekande osakonnad koostasid abivajavate perede nimekirjad.

Eesti Punase Risti Tallinna Seltsi ja Tallinna linna ühiskampaania «Ranits» abistab vähekindlustatud perede kooliminevaid lapsi.

Kampaaniat korraldatakse Tallinnas alates 1994. aastast. Tallinna linnavalitsus toetab koolikotikampaaniat alates 2001. aastast, sellel aastal panustas linn lastele ranitsate soetamisse üle 50 000 euro.

Koolikotikampaaniat toetavad Eesti Punase Risti Tallinna selts, Tallinna linnavalitsus, Eesti Rimi Food, AS Gasell, Apollo Kino, OÜ Lendliis, Marmiton/Svensky Kaubandus, transpordiamet, politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuur ning Candy Boutique.

Tagasi üles