Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Ruhnu saarel avati turvalisuse ühishoone

Copy
Ruhnu saare uus turvalisuse hoone.
Ruhnu saare uus turvalisuse hoone. Foto: Päästeamet

Ruhnu saarel avati neljapäeval turvalisuse ühishoone, kus hakkavad tööle kutselised ja vabatahtlikud päästjad ning ruumi saavad ka merepäästjad.

Uue, ligi 500 ruutmeetri kasuliku pinnaga ühishoone projekteerisid KUU arhitektid Liis Juuse ja Juhan Rohtla. Hoones on jõusaal, pesemisruumid, köök, garaaž ja koht Ruhnu vabatahtliku merepäästeüksuse paadi hoidmiseks. Lisaks on hoones ülema kabinet, õppeklass, laoruumid ja nii-öelda voolikutorn, kus saab läbi viia ka õppusi.

Siseminister Lauri Läänemets sõnas, et ühishoone avamine Ruhnus on märkimisväärne. «Kaasaegne maja treeningu- ja täiendõppevõimalustega aitab peamiselt vabatahtlikele päästjatele toetuva komando motivatsiooni saarel üleval hoida. Me ei saa ega tohi alahinnata vabatahtlike püsivat tahet kogukonna turvalisusesse panustada. Ühishoone avamine Ruhnus tõestab riigis seatud sihti, et inimeste turvalisus ja kaasaegsed töötingimused on ühtmoodi tähtsad nii pealinnas kui ka väikesaarel – kogu Eestis,» ütles Läänemets.

Ruhnu vallavanema Andre Nõu sõnul on Ruhnu vallavalitsuse vaatest päästeameti ja riigi poolne oluline eesmärk täidetud – säilitada ja tõsta vabatahtlike entusiasmi ja motivatsiooni läbi kaasaegsete olmetingimuste, et tagada vabatahtlike päästjate olemasolu ja järelkasv. «Seda eesmärki täidab hoone sada protsenti,» ütles Nõu. «Iga Ruhnu tulijat tervitab enne küla algust päästehoone ja peagi valmiv kiirabikeskus. Seega ammune unistus Ruhnu turvalisuse hoonetekompleksist on täitunud ja edasine on ainult kogukonna enda teha.»

Päästjad pidid uue ühishoone valmimiseni hakkama saama garaažis, mida küll 2011. aastal renoveeriti, kuid kuhu kaasaegne tehnika siiski vaevu ära mahtus, rääkimata turvalisuse tagamiseks vajalikest lisavõimalustest või kaasaegsetest elementaarsetest mugavustest.

Märksõnad

Tagasi üles