Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

VIDEO Pealinlased uuest liikluskaosest: tahaks juba normaalselt elada (10)

Copy
Vanasadama trammiliini ehituse algus.
Vanasadama trammiliini ehituse algus. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna suvises liiklus­kaoses algas eile uus pea­tükk: seoses Vana­sadama trammiliini ehitusega on nüüd suletud ka Hobu­jaama tänava ristmik ja Tondi raudteeülesõit.

Samuti katkes veel kahe trammiliini töö. Postimees uuris tallinlastelt, kuidas nad kesklinnas liikumisega hakkama saavad ja millist liiklusvahendit eelistavad.

Riina on oma auto vahetanud välja ühistranspordi vastu, mille graafik on teetööde tõttu segi paisatud. «Ei tea enam, kus peatused on, kust bussid üles leiab, kus maha minna või peale tulla. Kõik hilineb,» loetles naine mitmesuguseid tegureid, mis praegu pealinnas liiklemise keeruliseks teevad. Eile tuli Riina kesklinna spetsiaalselt ilma autota, et ummikutes seismist vältida. Auto jätab ta aga koju või linna äärde. Siiski sõnas naine, et ka ühistranspordiga jääb ummikutesse kinni. «Ega täpselt ei tea, kas järgmisele bussile jõuad või ei jõua. Tuleb aega varuda.» Riina hinnangul kulub tal kesklinnas liikumiseks nüüd 15–20 lisaminutit. Praegust liiklusolukorda Tallinnas kirjeldas ta aga kahe sõnaga: päris hullumaja.

Tagasi üles