Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

KESKPÄEVATUND Hõbemägi: on koomiline vaadata, kuidas Eesti 200 ei taha Lehtmest lahti lasta (8)

Copy
Eesti 200 nimekirjas riigikogu liikmeks valitud Johanna-Maria Lehtme parlamendi uue koosseisu avaistungil 10. aprillil
Eesti 200 nimekirjas riigikogu liikmeks valitud Johanna-Maria Lehtme parlamendi uue koosseisu avaistungil 10. aprillil Foto: Sander Ilvest

Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemägi ütles laupäeval Kuku raadio saates «Keskpäevatund», et riigikogust tagasi astunud MTÜ Slava Ukraini endine juht Johanna-Maria Lehtme oli kahtlemata erakonna Eesti 200 kõige säravam staar ja suurim häältemagnet ning on koomiline vaadata valu, kuidas partei ei taha temast kuidagi lahti lasta.

Saates osalenud ettevõtja Heldur Meerits märkis, et riigikogu Eesti 200 fraktsiooni juhi Marek Reinaasa väited fabritseeritud ajakirjanduslikust rünnakust Lehtme vastu näitavad seda, et mehel on jalad väga maast lahti.

Hõbemäe sõnul sobib Reinaasa jutt rohkem õhtusesse pubisse. «Võta rahulikult, Marek, ja loe läbi kõik poole aasta jooksul ilmunud materjalid MTÜ Slava Ukraini kohta. Kui omal nupp ei noki, võta keegi appi ja mõtle selle asja peale. On väga mage ajada tänasel päeval sellist keskerakondlikku jora, et see on meediakampaania ja «Appi! Meile tungitakse kallale»,» ütles Hõbemägi.

Ta märkis, et ka riigikogu esimees Lauri Hussar ja välisminister Margus Tsahkna ei ole tahtnud nende silmade ette laotatud tõde tunnistada.

«Ikka kuulsime nende suust, et see pole nende probleem, nad ei hakka seda arutama. Alles siis, kui Lehtme otsustas riigikogust lahkuda, läksid Hussari keelepaelad valla ja ta suutis reedel kella poole kolme paiku anda esimest korda enam-vähem mõistliku kommentaari, milles ta väljendas seisukohti, et kahtlusi on nii palju, et selle asjaga tuleb tõsiselt tegeleda,» ütles Hõbemägi.

Ajakirjanik Ainar Ruussaar lisas, et Eesti 200 ajas enne riigikogusse pääsemist täpselt samasugust juttu nagu mõni teine tänaseks poliitiliselt maastikult kadunud erakond paarkümmend aastat tagasi: «Teeme uut poliitikat, teeme uutmoodi».

«Aga kui midagi läheb halvasti, siis on Reinaasa sõnul süüdi ajakirjandus. Reinaas on nii kogenud suhtekorraldaja, et tema suust on kummastav sellist asja kuulda,» ütles Ruussaar.

Hõbemäe sõnul tuleks lüüa Eesti 200 suhtekorralduse puhul häirekella, kuna nii viletsat avalike suhete koordineerimist ei ole ta veel näinud.

«Kristina Kallasele ei ole midagi ette heita, ta annab intervjuusid ja on avalikkuse ees hästi esinenud. Aga Lauri Hussar, Marek Reinaas ja Margus Tsahkna ajavad täitsa kelbast. Suhtumine on selline, et «kuulge, mehed, me oleme riigikogus, ärge õiendage, küll me ütleme teile, kuidas asjad käivad». Kui Eesti 200 ei tõmba oma suhtekorraldusmootorit käima, võiksid nad võtta palgale mõni PR-inimese,» lausus Hõbemägi.

Tagasi üles