Eestis Polli talus loomingulist keskust pidava Marika Blossfeldti kokaraamat pälvis Pariisis toimunud kokaraamatute messil kolmanda koha.
Eesti kokaraamat sai rahvusvahelisel messil kolmanda koha
Märtsi alguses peeti Pariisis neli päeva kestnud kokaraamatute mess, kus 6. märtsil kuulutati välja Gourmand World Cookbook Awards ehk aasta parimad koka- ja veiniraamatud, kirjutab Eesti Elu.
Eestis sündinud, Saksamaal sirgunud ja nüüd New Yorgi osariigis elav Marika Blossfeldti raamat «Essential Nourishment. Recipes from my Estonian Farm» (2011) sai kolmanda koha tervislike kokaraamatute kategoorias. Raamat ilmus 2009. aastal eesti keeles pealkirjaga «Looduslik toit. Täisväärtuslik elu» ning selle inspiratsiooniks on Läänemaal asuv Polli talu ja sinna juurde loodud loominguline keskus, kus autor oma suved veedab.
Parimaks tervislikuks kokaraamatuks pärjati Türgist pärit teos «Gluten-Free Mediterranean Gourmet Cuisine», teise koha sai Ühendkuningriike esindav «Food Hospital. Simple, Delicious Recipes for a Healthy Life» ja neljandaks Kagu-Aasias Kalimantani saarel asuv Brunei riigi «Healthy Living, Royal Brunei Catering Collection of Recipes».