Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Tallinna külastab pühapäeval üks kruiisilaev

Copy
Tallinna Sadama kruiisisadam.
Tallinna Sadama kruiisisadam. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinna Vanasadamasse jõudis pühapäeva hommikul Bahama lipu all seilav kruiisilaev Bolette.

Alus saabus Eestisse Gotlandilt ja võtab õhtupoolikul kursi Riiale. Newcastle'ist alanud ja seal ka lõppev kümnepäevane ringreis kestab järgmise laupäevani. Enda teekonnal külastab Bolette veel Liepājat, Gdański ja Rostockit.

Bolette on 23 aastat vana ja 237 meetrit pikk ning selle ehitamine läks maksma 400 miljonit dollarit. Laev arendab kiirust kuni 46 km/h ja tarbib päevas ligi 150 000 liitrit kütust. Kuni 2020. aasta kesksuveni, mil Fred. Olsen Cruise Lines Bolette'i endale ostis, kandis alus nime Amsterdam.

Teisipäeval külastab Tallinna Bermuda lipu all seilav Aurora, mis peatub pühapäeval ja esmaspäeval Helsingis ning siirdub Tallinnast Stockholmi kaudu Klaipėdasse. Ühe meremiili läbimiseks kulub Auroral maksimaalse, 24-sõlmese kiiruse ehk 44 km/h juures 300 liitrit kütust. Laeva ristiema on Briti kuningliku perekonna liige printsess Anne.

Reedel on Vanasadamasse oodata kahenädalasel ringreisil viibivat Rotterdami. Hollandi lipu all sõitev laev on pühapäeval veel teel Amsterdamist Kopenhaagenisse ning jõuab Tallinna pärast Rostocki ja Riia külastamist. Aluse ristiema on Hollandi printsess Margriet isiklikult.

Nädala pärast pühapäeval jõuab Tallinna Mein Schiff 6, mis alustab esmaspäeval enda kümnepäevast ringreisi alguse ja lõpuga Kielis. Malta lipu all seilav alus saabub Riiast ning võtab õhtul kursi Helsingile. Laev on 295 meetrit pikk ja selle ehitusmaksumus oli 500 miljonit eurot. Uuesti kohtab alust Vanasadamas 22. mail – sedapuhku juba teekonnal Gotlandilt Helsingisse.

Tagasi üles