Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman
(+372) 507 3066

Pompeo sõnul tunnistab Putin ainult jõudu (3)

Copy
Mike Pompeo Kiievis.
Mike Pompeo Kiievis. Foto: Efrem Lukatsky/Scanpix

USA endine välisminister Mike Pompeo ütles esmaspäeval, et Venemaa president Putin tunnustab ainult jõudu ja otsustavust, vahendas ukrainlaste uudisteportaal Unian meediakanali Sky News informatsiooni.

«Pompeo ütles Kiievis käies, et Venemaa presidenti ei tasu alahinnata,» kirjutas Sky News.

Endise välisministri hinnangul on Euroopas ühtlasi suurte sõdade ärahoidmiseks vaja uut julgeolekuarhitektuuri.

«Seal peaks olema rida kokkuleppeid, mis annaksid selgelt mõista, et Vladimir Putin ei saa selliseid asju enam teha,» rääkis Pompeo.

Eksvälisminister vastas ühtlasi jaatavalt küsimusele, kas ta toetaks Ukraina varustamist F-16 hävitajate ja kaugmaarakettidega.

«Jah. Ja varustus, laskemoon, väljaõpe ja tarkvara ning üldse kõik, mis on vajalik enda maa tõeliselt kaitsmiseks,» kinnitas Pompeo.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kohtus esmaspäeval Kiievis USA Vabariikliku Partei kongresmenidega, teatas ukrainlaste uudistekanal Unian.

Õhtuses kõnes ukrainlastele kinnitas Zelenskõi, et kohtus USA esindajatekoja vabariiklaste partei delegatsiooniga, mida juhtis alalise luurekomitee esimees Mike Turner.

«Tänan USA lakkamatu võimsa abi eest. Kõigile suur tänu alates president Joe Bidenist, Valge Maja meeskonnast ja lõpetades mõlema kongressikoja ja kogu võimusüsteemiga,» toonitas Zelenskõi.

Zelenskõi tõi eraldi välja, et vestles USA endise välisministri Pompeoga.

Tagasi üles