Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Lõppesid jäämurdetööd Soome lahel

Copy
Polaarlaevade kohtumine Tallinna lahel. Jäämurdja Botnica asus teele Kanada Arktikasse, Antarktika reisilt naasnud Admiral Bellingshausen saabus Tallinna
Polaarlaevade kohtumine Tallinna lahel. Jäämurdja Botnica asus teele Kanada Arktikasse, Antarktika reisilt naasnud Admiral Bellingshausen saabus Tallinna Foto: Ülo Eero

Kolmapäeval lõppesid jäämurdetööd Soome lahel, mis tänavu kestsid vaid 27 päeva.

Jäämurre Soome lahel algas 2. märtsil ja lõppes 29.märtsil ning selle aja jooksul teenindas jäämurdja Botnica laevu kümnel korral. Kütust kulutati jäämurdel 100 000 liitrit.

Sel hooajal oli jää Soome lahel lõunakaarte tuulte mõjul peamiselt Soome ja Venemaa veealal ning Eesti veealal jääd ei tekkinud. Märtsi algul keeras tuul põhjakaartesse ja selle tulemusena triivis kogu jäämass Sillamäe sadama piirkonda, kus tuli alustada jäämurdega. Pärast 20. märtsi puhusid tugevad edelatuuled ja saabunud vihmasajud lubasid jäämurdehooaja lõpetada.

Seekordne talv oli viimase 2–3 aasta lõikes tavapärane, kus jäämurret Soome lahel alustatakse veebruari keskel või märtsi algul ja lõpetatakse märtsi lõpus või aprilli algul.

Pärnu lahel ja Liivi lahel lõpetas transpordiamet jäämurde juba eelmisel nädalal. Jäämurde alguseks Pärnu ja Liivi lahel oli mullu 15. detsember ja jäämurre lõpetati 21. märtsil. Pärnu lahel murdis jääd transpordiameti mitmeotstarbeline laev EVA-316.

Tagasi üles