Päevatoimetaja:
Marek Kuul
Saada vihje

Pealinna restoranid, kus pidada oma sünnipäevapidu

Artikli foto
Foto: Shutterstock

Kui pidupäev on tulekul ja mõtled, kuidas ja kus seda tähistada või soovid lähedasele üllatuspidu korraldada, siis alljärgnevalt on välja toodud parimad kohad pealinnas. Valikus on sobivaid restorane nii lõbusaks laste sünnipäevaks, kui täiskasvanute pealelõunaseks peoks, et kõik kaugel elavad sugulased-sõbrad ka saaksid mugavalt tulla. Ja samuti neile, kes soovivad pidutseda varaste hommikutundideni.

Nõmme südames ootab pidulisi Kius Resto ja Kohvikum

Väga mõnusa atmosfääriga ja hubane restoran Kius on külastajate lemmik mitte ainult maitsvate ja silmailu pakkuvate gurmeeroogade tõttu, vaid seal saad ka tunda, et oled alati oodatud külaline. Restorani loojad on olnud toitlustuses tegevad ligi 20 aastat – kogemus on andnud teadmise, mis eristab head väga heast. Köögis loob kulinaarseid hõrgutisi tervisliku käekirjaga Anu Kendra.

Artikli foto
Foto: Kius Resto ja Kohvikum

Nautima võib minna nii hommiku-, lõuna- kui õhtusööki. Sünnipäevapeo tähistamise tarvis on olemas teisel korrusel ruum, mis mahutab 70 inimest, kuid mille saab ka kardinaga eraldada kaheks või luua privaatsem ala kümnele. Samuti saab esimesel korrusel seltskonnale suurema laua kinni panna. Soojemal hooajal saab istuda ka suvehoovis, kuhu jagub kohti kuni 60 külastajale. Seal pakuvad meelelahutust DJ-d ja live-esinejad.

Maitseelamused on garanteeritud nii omnivooridele, kui veganitele. Ükski roog pole tavaline – kõik on pilkupüüdvad. Ja kui rääkida erilisest, siis näiteks kõrvitsa kreemsupp ei ole lihtne püreesupp, vaid lisandiks on rebitud servik. Supp sisaldab ka bataati, sibulat, küüslauku ja kaerakreemi, olles seega sobiv ka veganitele.

Soojas köögiviljasalatis on kasutatud maitsepärmi, mis on tervisliku toidu armastajate seas tuntud lisand, rahuldades juba ühe supilusikatäie tarbimise korral päeva B12 vitamiini vajaduse, mida peetakse muidu üldiselt loomses toidus sisalduvaks vitamiiniks. Salatile on lisatud vürtsikat õuna-safranikastet ning lillkapsakreemi, mis samuti lisavad gurmee puudutust. Pearoogade alt leiab röstitud vuti metsaseene risotoga, mis tähendab, et kui tahaksid nii risotot kui liha, aga mõlemat ei jaksa ära süüa, võib need võtta ka ühe toiduna. Sama lugu on vürtsika pasta ja veiselihaga või veisefileega – neidki ei pea võtma eraldi, vaid ongi olemas veiselihapasta ning veisefilee juurest leiab ka kartulirösti, kõrvitsa ning brändi-seenekastme. Külastajate suur lemmik tallekarree on serveeritud punase kapsa, rohelise herne tambi ja erilise praekastmega.

Magustoitude menüüst leiab “unustatud klassika” ehk lumepallisupi – see roog on kuulus üle Tallinna, tänu telele ehk isegi üle Eesti. Kiusi lummepallisupi pärast sõidetakse spetsiaalseltki kohale! Pidude puhul ei saa mainimata jätta ka restorani kokkade ja pagarite valmistatud imemaitsvaid torte.

Kõik toidud valmivad värskest ja parimast toorainest ning menüü lubab kahtlusteta nimetada Kiusi gurmeerestoks – kas võiks arvata, et ka hinnaklass on keskmisest kõrgem? Õnneks mitte – hinnad on külastajasõbralikud, mis teeb Kiusist ideaalse koha nii sünnipäeva, pulmade, kui muude ürituste tähistamiseks.

Kius on kindlasti Nõmme, kui mitte pealinna kõige parem kokteilibaar, baarman Urmas Tooming-uga ees otsas.

Nädala sees on restoran avatud kella 22ni ja nädalavahetustel kuni kella 23ni, kuid see pole rusikareegel, vaid ette kokku leppides saab oma pidu ka pikemalt pidada.

Vaata pakkumisi ja uudiseid ka Facebookist!

Kesklinnas peo pidamiseks Restoran “100” ja La Cucina Pizzeria Napoletana

Kesklinnas Endla tänaval ootavad sünnipäevalisi kaasaegselt minimalistliku stiiliga, kuid samas hubane Restoran “100” ning sealsamas lähedal, mõned majad edasi, Itaalia köögi maitseelamusi pakkuv La Cucina, kus suvehooajal saab lisaks terrassil ilusat ilma nautida. Mõlemas restoranis on võimalus jääda peale pidu samasse majja ka ööbima.

Artikli foto
Foto: Restoran “100”

Ruumikas Restoran “100” pakub nii hommiku-, lõuna-, kui ka õhtusööke kuni 90-le inimesele. Julge disain ühendab stiilselt tööstuslikke elemente, jättes atmosfääri sealjuures mõnusalt mugavaks ja hubaseks. Restoranil on veel baar ja lounge-ala, kus pärastlõunast kohvi või õhtust kokteili nautida.

On olemas võimalus kogu restoran broneerida täiesti privaatseks peoks. Peakokk on valmis ürituseks kokku panema menüü vastavalt kliendi soovidele, saadaval on ka buffet ja kohvipauside menüü. Rohkem kui 10 inimesega seltskonnad saavad valida 2-, 3- ja 5-käiguliste menüüde vahel.

Tooraine on eelistatavalt kohalik, alati värske ja parima kvaliteediga ning iga nendest valmistatud roog on omaette kunstiteos, pakkudes enne maitseelamust rohkelt silmailu.

Ole kursis Restoran “100” toimetustega ka Facebookis.

La Cucina on koht, kus hea Itaalia toit ning head inimesed kokku saavad. Restorani süda on selle köök, seepärast ka nimi La Cucina, mis tähendab Itaalia keeles just kööki ja see on tänu avatud lahendusele külastajate silme ees kokkade köögimaagia nägemiseks ja nautimiseks. Saab minna nii lõunastama, kui õhtusöögile. Suvehooajal on avatud mõnus õueterrass. Lisaks lastenurk, et pere pisematel oleks tegevust. La Cucina sobib hästi nii täiskasvanute, kui ka laste sünnipäevade tähistamiseks, pakkudes põnevaid tegevusi ja imelist Itaalia toitu kõigile.

Menüüst leiavad endale meelepäraseid roogi nii liha- kui pastasõbrad, kuid on ka kergemaid palasid. Muidugi ei puudu ehe Itaalia või täpsemalt - Napoli pitsa. Sünnipäeva tähistades on hea idee seltskonnale kohapeal pitsa valmistamise töötuba (eritellimusel), kus saab kuulda põnevaid lugusid pitsa ajaloost ja sellest, et Itaalia on legendi kohaselt oma lipuvärvid saanud just pitsa pealt ning samuti ise pitsa valmistamises kätt proovida. Seltskondi oodatakse lisaks pitsa tegemisele veel ka džinni töötuppa, kus igaüks saab valmistada oma kokteili, mille juurde käivad samamoodi põnevad lood. Üritusele valitakse välja kõige ägedamad käsitöö-džinnid üle maailma, mida üks tõeline džinnisõber kindlasti maitsma peaks!

Vaata lisa La Cucina tegemiste kohta ka Instagramist ja Facebookist.

Kadriorus ootab sünnipäevalisi gurmeerestoran Mantel ja Korsten

Armas, väike, roheline puumajake punase katusega ja ainsana Kadriorus säilinud uhke mantelkorstnaga - just selline on vahemere maitseid pakkuv Mantel ja Korsten. 2022 aasta maikuus sai restoran suure tunnustuse osaliseks Michelin Guide auhinnagalal, kus neid pärjati Bib Gourmand kategoorias, mis tähendab: hea restoran, maitsev toit, õiglase hinna eest.

Artikli foto
Foto: Lauri Laan

Tuntud on Mantel ja Korsten lisaks armsale, erksavärvilisele interjöörile tippkoka Madis Luige nüansirohkete maitsetega autoriköögi poolest. Jälgitud on nii seda, et toit oleks värske ja tervislik, kui ka seda, et külastaja võiks nautida midagi erilist, mida mujalt ei saa. Mereandidele ja variatsioonirohketele pastaroogadele lisaks pakub restoran näiteks ka Guancialet, merikuradit ja juba kuulsust kogunud lihaveise hanger-steiki. Magusavaliku hulgas on näiteks leedriõie mousse/kiivi/oliiviõli jäätis, mis sobib ka veganitele. Menüüst ei leia midagi tavalist, kõik on eksklusiivne ja näeb isuäratav välja. Iga roog on omaette kunstiteos, mis võiks panna arvama, et ka hinnad on utoopiliselt kõrged, kuid tegelikkuses jäävad need pearoogade puhul 20€ piirimaile. Pokaaliga saab proovida huvitavaid veine, näiteks Jacquere viinamarjast valget veini Savoie piirkonnast Prantsusmaalt või pet nat stiilis roosat vahuveini Austriast.

Kõik põnevate, uute maitsete otsijad on oodatud, sest toidukunstnik Madis on välja töötanud 5-käigulise maitsete menüü, mille hind on 52€ ja mille kõrvale pakutakse ka majasommeljee Rain Veskimäe sobitatud veinivalikut vaid 35€ eest.

Nii toit, suure hoolega valitud väiketootjate veinid, üha trendikamaks muutuvad alkoholivabad joogid, tähelepanelik teenindus, kui ka atmosfäär hoitakse restoranipere poolt alati sellisel tasemel, et külaline naudib igat hetke selles 300 aasta vanuses majas.

Restoran mahutab kenasti kuni 80 inimest ja pidulisi oodatakse külla teisipäevast pühapäevani. Sünnipäeva pidamiseks on olemas eraldi ruumid ca 8-le ja 10-le, kuid saab ka näiteks 20-30-le inimesele restorani pooleks eraldada ja oma seltskonnale veidi privaatsema olemise korraldada. Suurematele seltskondadele on olemas spetsiaalsed grupimenüüd. Kuna kohapeal on olemas sommeljee, siis saab soovi korral ette kokku leppida sommeljeega veinikoolituse, mis ürituse põnevamaks ja lõbusamaks muudab. Kui kellelgi on soov oma lemmikartist sünnipäevapeole esinema kutsuda, siis restoraniga läbi rääkides on seegi võimalik.

Eriti populaarseks on restoranis kujunenud nädalavahetuste pärastlõunased sünnipäevad. Nii saavad ka kaugemal elavad sugulased-sõbrad ilusti kohale tulla ja jõuavad veel õhtul koju tagasi sõita.

Ole kursis Mantel ja Korsten tegemiste, eriürituste ning -pakkumistega ka Facebookis ja Instagramis.

Eesti esimene ja suurim kokteilibaar Butterfly Lounge – pidutse aprillikuus ulakalt!

Tallinna vanalinnas asuv Butterfly Lounge on suurepärane koht peo pidamiseks mitmel põhjusel.

Kõigepealt üle linna tuntud erilised kokteilid, mida valmistavad sarmikad baarmenid. Alates 17. märtsist on neil uus kokteilimenüü, kus peabaarmen koos oma tiimiga on välja mõelnud põnevad signatuurkokteilid, mis on kõik erilised ja igati proovimist väärt. Lisaks Signatuurliblikatele leiab kokteilivalikust palavalt armastatud klassikud ja majas juba legendaarseks saanud Kuulsad liblikad, näiteks Room Service, mis on populaarse kokteilina menüüs püsinud juba aastaid. Butterfly Lounge on koht, kuhu minna erilisi elamusi nautima – nii jooki, sööki kui silmailu. Soovi korral saab muidugi ka lihtsalt oma lemmikveini võtta. Koht näeb ise stiilne ja glamuurne välja, kuid on samas hinnataseme poolest täiesti kliendisõbralik.

Artikli foto
Foto: Butterfly Lounge

Butterfly Lounge`is ei jää joogikaardile alla ka söögimenüü oma ilusate ja luksuslikult maitsvate suupistevaagnate ning mereannivalikuga, mis sisaldab näiteks Vannamei krevette, langustiine, rohekarpe, forellimarja, homaari ja lendkalamarja. Maitseelamus on garanteeritud ka nõudlikumale kliendile.

Nädalavahetustel on peod esinejate ja DJ-dega. Näiteks naistepäeval esines kingitusena naistele Ott Lepland suurepärase kontserdiga.

Aprill toob lounge’i hulga põnevust ning salapära, sest alguse saab terve kuu kestev koostöö vallatu pesupoega «Ulakas Kaunitar». Ees ootavad erilised üritused, millest kindlasti üks põnevamaid on vallatu vestlusõhtu 13. aprillil. Lisaks üllatab Butterfly Lounge külastajaid uudsete ning ootamatute dekoratsioonidega, mis tavapäraselt oma magamistoa kapis hoitakse. Ka liblikad ise toovad aprillis välja oma vallatuma poole, nii võib kohata teenindajat, kel vöö küljes käerauad või piits. Igal juhul tasub ka endas seda ulakamat poolt avastada, huuled punaseks värvida ja sammud sõbrannadega kokteilibaari poole seada.

Sünnipäevad, firmaüritused ja ka tüdrukuteõhtud – kõigile tehakse personaalne pakkumine ning muudetakse sündmused Butterfly Lounge`is meeldejäävaks. Õhtu võib alguse saada meelelahutusliku kokteilikoolitusega, kus baarmen räägib nii kokteilide ajaloost kui ka põnevatest seiklustest, mida öötöö endaga kaasa toob. Koolitusel saavad osalejad proovida ka ise kokteilimeistri ametit. Pidu saab lounge’is jätkuda suurepärase söögi ning linna parimate kokteilide saatel.

Aprilli lõpus / mai alguses avatakse soojendusega suveterrass, mis on praegu uuenduskuuri läbimas ja peagi ootab külastajaid õues kevadet nautima ning vesipiipu tegema.

Jälgi üritusi ja uudiseid ka Butterfly Lounge’i Facebookist!

Kohtumiseni Eesti esimeses ning suurimas kokteilibaaris Tallinna vanalinnas!

Tagasi üles