Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Põhjala Deli pakub maitselamusi puhtast toorainest!

Copy
Foto: Põhjala Deli

Veebruar on küll lühike kuu, kuid täis pidupäevi ja ühiseid laua taga istumisi. Kindlasti on meil kõigil värskelt meeles detsember -jõululaud oli lookas vanaema tehtud ahjupraest ja hapukapsast ning sööma pidi nelja mehe eest -sest toit oli imemaitsev. Nüüd on aga käes veebruar ning pidustused on taas hoogu võtmas. Kuidas aga teha nii, et laua katmine võtaks võimalikult vähe aega ning oleks seejuures tervislik ning maitsev?

Ajal, mil elutempo on kiire ning toidu tegemine kipub olema prioriteetide hulgas viimasel kohal võib toidu kvaliteet ja tervislikkus sootuks ununeda -siin pakub aga ideaalset lahendust Balti Jaama Turul pesitsev Põhjala Deli, kes kütab ahju soojaks juba hommikul kell 5. Kõike muidugi eesmärgiga pakkuda pagarikoja avanedes kell 9 värskeid artisan pagaritooteid -näiteks hapusaia, Prantsuse pagaritooteid ja kringleid ning mitmeid teisi kuumast ahjust tulnud krõbedaid küpsiseid ja saiakesi. Päeva vältel tehakse küpsetisi juurde ning seetõttu ei pea muretsema -ilma ei jää mitte keegi!

Olles ammu unistanud enda pagari, deli ning kondiitriärist tekkis Põhjala loojatel kindel visioon luua koht, kus klientidel oleks võimalik näha kuidas küpsetised valmivad ning seda kõike kvaliteetse tooraine ja kokkade loova käsitöö koostöös. Inspiratsiooni ammutati nii Rootsi kui Taani delikultuurist -sest seal teatakse, kuidas klassikalisest võileivast või suupistetest saab kokkade loovuse ja kvaliteetse tooraine kooskõlas imemaitsev gurmee.

Lisaks pagaritoodetele pakub Põhjala Deli valmistoitu, mida pidulauale ja kiirel ajal õhtusöögiks või lõunaks kaasa haarata -näiteks värskeid salateid, eelküpsetatud ahjuvalmis valmistoidu komplekte või täitvaid võileibasid ja kooke-kringleid. Deliköögi valik on lai ja lahendused on nutikad ja mugavad ning pakendid võimalikult väikse ökoloogilise jalajäljega. Toidud on pakendatud nii, et neid oleks nii kodus kui kontoris mugav tarbida ja puuduks ajakulu või vajadus suureks katmiseks ning koristamiseks. Menüüde koostamisel on meeles peetud eritoitujaid ja kõik laktoosivabad ning gluteenivabad või vegan toidud on valikus olemas, lisaks ollakse valmis koostama ettetellimisel erimenüüsid -et kõik saaks nautida head toitu neile sobilike koostisainetega.

Foto: Põhjala Deli

Kui aga juba Terevisiooni ajal on kiire saab kohapealt ka mõnusa suutäie kaasa haarata. Valik on väga lai -alustades Kreeka jogurtist, mis on valmistatud kirsi ja käsitöö müsliga ning lõpetades sel kuul meile lemmiku vastlakukliga. Muidugi leiab ka värskeid smuutisid, mahlu ja kohvijooke.

Foto: Põhjala Deli

Põhjala Delist saab kahtlemata iga tegusa toidugurmaani lemmikpaik -ning kui sa ei ole veel sinna juba samme seadnud on hetkel selleks ideaalne aeg, sest kuni 20nda veebruarini saab koodiga POSTIMEES20 kogu valiku* 20% toredama hinnaga.

*Soodus ei laiene alkoholitoodetele

Copy
Tagasi üles