Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Birgitiga rassinud sahamehe tööpäev algas enne kukelaulu

Copy
Sahamees Peep Priisalu ja temaga ühte masinat jagava paarimehe Karl-Joosep Leppiku toeka Scania kojamehed kipuvad talviti suures lumemöllus kiiresti jäätuma ning vajavad aeg-ajalt puhastamist.
Sahamees Peep Priisalu ja temaga ühte masinat jagava paarimehe Karl-Joosep Leppiku toeka Scania kojamehed kipuvad talviti suures lumemöllus kiiresti jäätuma ning vajavad aeg-ajalt puhastamist. Foto: Tairo Lutter

Hommikul poole nelja paiku helises telefon. Helistas teehooldusmasina juht Peep Priisalu. Rakvere mees. «Ma pean minema,» nentis ta ja lisas, et kui ajakirjanik soovib kaasa tulla, nagu enne kokku lepitud, tuleb paarikümne minuti pärast Verstoni Lääne-Viru esinduse juures kohal olla. Märkis veel, et midagi väga huvipakkuvat pole.

Arusaadav, ta on kogenud Birgitist hullematki fuuriat. Kas Monikat mäletate? Aga tegelikult jagub huvipakkuvat küllaga. Kui Eestis marutab talvetorm, mis murrab elektriposte justkui tikke ning tuiskab teed ja tänavad paksu lund täis, siis lihtsalt peab heitma sellele pilgu, kuidas inimene pistab koos masinaga rinda looduse stiihiaga.

Tagasi üles