Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Eesti 200 soovib langetada remonditeenuste käibemaksu (1)

Copy
Züleyxa Izmailova.
Züleyxa Izmailova. Foto: Sander Ilvest

Erakond Eesti 200 juhatus kiitis heaks riigikogu valimiste programmi ringmajanduse põhimõtted, nende seas remonditeenuste käibemaksu langetamine viie protsendini.

«Ringmajanduse edendamiseks on vaja tugevat motivaatorit - läbi maksusoodustuse saab riik reaalselt mõjutada Eesti inimesi tekitama vähem prügi ja säästma loodust,» ütles Eesti 200 juhatuse liige Züleyxa Izmailova.

Tema sõnul peab Eesti ringmajanduse edendamisel olema ambitsioonikas, et olla muutuste vedaja, mitte sabassörkija või kaasalohiseja.

Eesti 200 juhatuse liige Marek Reinaasi sõnul tuleb väga tõsiselt muuta suhtumist keskkonda, ühe autoga tuleb sõita kauem, ja seda tuleb parandada, ühte telefoni tuleb kasutada kuni seda enam parandada ei saa.

«Aeg on selline, et me muudkui tarbime. Suures koguses tarbime ja siis viskame minema. See peab muutuma. Tuleviku majanduse peamine väljakutse on selles, kuidas me tagame majanduse ja jõukuse kasvu olukorras, kus tarbimine väheneb. Kiire üleminek ringmajandusele on tee, mis tagab Eesti konkurentsivõime,» ütles Reinaas.

Ringmajandus on tõhusam ja säästlikum materjalikasutus, mis vähendab vajadust uute materjalide ja energiakasutuse järele ning kahandab ka süsinikdioksiidi heitkoguseid.

Tagasi üles