Kuigi parima mahla konkurssi Eestis ei korraldata, võib Kadarbiku Talu oranži karva porgandimahla autorit Veiko Pak’i pidada oma ala parimaks, sest tegemist on vastse aasta põllumehega.
Tellijale
Aasta põllumees võitis eestlaste südame porgandimahlaga (2)
«Auhind sümboliseerib minu jaoks, et tehtud töö on läinud õigesse suunda,» lausus Pak, kes pelgalt porgandimahla oma ettevõtte edu võtmeks siiski ei pea. «Mahl on vaid üks osa sellest, põhiline on ikka köögiviljakasvatus.»
Kadarbiku Talu oli Eestis esimene ettevõte, kes hakkas just köögiviljadest mahla pressima ja seda kauplustes müüma. Paki sõnul oli selles «süüdi» tema isa, kes köögiviljakasvatusega ehk pisut liiga hoogu läks. «Porgandit sai ühel hetkel nii palju, et seda oli keeruline turustada, ja nii tuligi leida muu võimalus, mida sellega teha,» meenutas Pak.