Kokandusmaailmas alati iseõppija
Villu huvi toidu vastu algas juba lapsepõlves, sest tema vanaema oli kondiiter. „Pealegi hakkasin iseseisvalt elama üsna noorelt ning toidu puhul oli valik, kas osta valmistoodet või midagi ise teha. Ühel hetkel avastasin, et täitsa lõpp, mulle meeldib toitu valmistada, see tuleb hästi välja ja on maitsev ka,“ kõneleb ta.
Vegantoidu maailma juhatas aga endine elukaaslane, kes oli vegan. „Temale sööki tehes armusin ka ise vegantoitu. Avastasin, kui palju imelisi asju saab teha, kui lihtsalt keeta ja hautada.“
Kokana on Villu aga alati olnud iseõppija – ta on veendumusel, et kõike saab ise omandada, kui on soov ja tahtmine. „Ma ei tee nalja, kui ütlen, et minu ainus õpetaja on olnud Gordon Ramsay. Tema videod olid piisavalt lühikesed ja viitsisin neid ainsana vaadata,“ naerab ta. Mida aeg edasi, seda enam vaimustusid sõbrad Villu toidust. „Nemad on olnud minu testsubjekt. Viimaks oli nii, et kui sõbrad kuulsid, et teen süüa, olid nad kohe kohal, kahvel ja nuga taskus. Siis sain aru, et võin vist ülejäänud inimestele ka toitu pakkuda,“ naerab ta.
Arvestanud kõige hullemate stsenaariumitega
Ettevõtluse alustamise toetuseks saadud 6000 eurot on kohviku käima tõmbamisel suureks abiks olnud. Omalt poolt on ta umbes sama suure summa juurde lisanud.
Kas teda aga ei hirmuta see, kui koroona peaks taas panema kõik kohvikud kinni? Villu jääb siinkohal realistlikuks ega lase end kõigutada: „Olen juba arvestanud halvima olukorraga. Ma avasin kohviku eelmise aasta augustis ning november oli kõige raskem aeg. Ma tean neid numbreid, teenisin toona miinust ja arvatavasti teenin ka tulevikus. Aga ma tean seda ja oskan õigesti käituda. Ma ei põe, mul on valmisolek olemas.“