Päevatoimetaja:
Marek Kuul
Saada vihje

Hea vaakumpakendaja tagab toiduainete parimad omadused

Artikli foto
Foto: Pixabay

Armastad värsket ja tervislikku toitu? Sinu kireks on kasvatada niivõrd palju toiduaineid kui võimalik ning sa veedad sügispäevad metsas erinevaid ande korjates? Kui nii, siis hea vaakumpakendaja on midagi, mis sinu köögist ei tohiks kindlasti puududa. Vaakumpakendaja aitab säilitada värsket toitu nii, et selle head omadused ei kaoks kuhugi ning sina saaksid nautida värsket pärnaõie teed või hoopiski marju talvisel ajal.

Hea vaakumpakendaja aitab täiendada sinu toidulauda

Paljud teavad, et vaakum aitab säilitada erinevate toiduainete omadused kui ka värskuse. Selleks, et seda saaks kerge vaevaga köögis teha, on võimalik soetada vaakumpakendaja, mis on abiks nii värskete ürtide, ravimtaimede aga ka miks mitte steigilõigu pakendamisel. Ühesõnaga leiab vaakumpakendaja väga palju rakendust köögis, kus armastatakse süüa valmistada ning hinnatakse värsket toitu, mis säilitab kõik endale omased omadused. Nendeks on nii erinevad vitamiinid, rasvad jms, aga ka maitse- ning lõhnaomadused.

Meie vegetatsiooni periood on lühike ja seetõttu on kombeks külmutada erinevaid värskeid saaduseid talviseks ajaks. Kui muidu tehakse seda näiteks külmakottidesse või karpidesse panemisega, siis palju parem, sealhulgas ruumisäästlikum on kõik see pakendada vaakumpakendaja abiga. Hea vaakumpakendaja säilitab kõik sinu toidu omadused kui ka jätab sügavkülmas rohkem ruumi hea ja parema säilitamiseks.

Kuidas leiab hea vaakumpakendaja kasutust?

Üks hea vaakumpakendaja ei jää kohe kindlasti niisama tolmu koguma. Selleks, et seda kasutada, soeta ka vaakumkotid, mille sisse saab soovitud toidu lisada. Seejärel saab selle kinnitada vaakumpakendajaga, asetada sügavkülmikusse ning jääda ootama päevi, mil toiduainet õhtusöögil kasutada.

Vaakumpakendaja pakendab nii värsked piparmündi või pärnaõie lehed, et saaksid nautida eriti aromaatset ning värsket teed külmadel talve ilmadel. Kui armastad maitseainete asemel kasutada värskeid ürte, siis lisa nii basiiliku, koriandri kui ka teiste lemmik vürtside lehed vaakumpakendisse. Kuid see ei ole mõeldud vaid värskete ravim- ja maitsetaimede kasutamiseks. Selle sisse sobib panna ka värske lihalõigu või hoopiski kala, mille eelmiselt kalastusretket püüdsid ja soovid säilitada mõneks järgmiseks korraks.

Seega, vaakumpakendaja leiab kasutust suvel ja sügisel, kui oled kokku korjanud erinevad saadused ja soovid neid säilitada. Kasuta võimalust ning rikasta enda talvehooaja toidulauda.

Nutikas on soetada ka poest rohkelt hea hinnaga ja pakkumises olevaid toiduaineid ning ülejääk säilitada vaakumpakendaja abiga, et sellest hiljem maitsev toit valmistada. Nii hoiad kokku ka omaenda toidulaua pealt, tagades samal ajal parimad ja värsked maitsed.

Pane suviste ja sügissaakide kohta plaan paika ning säilita need vaakumpakendaja abiga. Samuti ära unusta seda rakendada ka siis, kui leiad hea pakkumisega toiduaineid, nagu kala, liha, teisi värskeid saaduseid, ja soovid neid säilitada hilisemaks ajaks. Head kokkamist ja rikkaliku toidulaua nautimist aastaringselt!

Tagasi üles