Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Pirita linnaosakogu kutsus Kõlvarti Liinati altkäemaksuskandaali kohta aru andma

Otse Postimehest: Mihhail Kõlvart
Otse Postimehest: Mihhail Kõlvart Foto: Kermo Benrot

Pirita linnaosakogu esimees Kaupo Nõlvak (RE) kutsus tänaseks kokku erakorralise linnaosakogu koosoleku, et saada linnapea Mihhail Kõlvartilt (KE) ülevaade Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati altkäemaksukahtlustusega seonduvast ja edasistest sammudest.

«Keskerakondlasest Pirita linnaosa vanema Tõnis Liinati kinnipidamine näitab, et kahjuks ei ole Tallinnas korruptsioonivastase võitlusega mingeid edusamme toimunud,» sõnas Nõlvak. «Pirita elanike esindajatena soovime saada toimunust põhjalikku ülevaadet ja teada, millised on linnapoolsed edasised sammud. Sealhulgas, millist vastutust näeb endal linnapea, kelle ettepanekul Liinat ametisse nimetati. Seejärel saame otsustada, millised on linnaosakogu järgmised sammud,» lisas ta.

Nõlvak märkis, et linnaosakogu soovib muu hulgas kindlust, et kõik Pirita elanikega seonduvad linna teenused jätkuvad ning linnaosa lepinguid partneritega täidetakse.

Ühtlasi rõhutas Nõlvak, et linnapeale allub linna sisekontroll, mille ülesanne peaks olema selliste juhtumite ennetamine. «Mõned aastad tagasi võttis keskerakondlastest enamus Tallinna volikogus vastu otsuse, millega võeti linnaosakogudelt ära õigus kontrollida ja revideerida linnaosa valitsuse tegevust ning lepingute täitmist. Pirita linnaosakogu on korduvalt avaldanud rahulolematust Tõnis Liinati arrogantse suhtumise pärast linnaosakogu ja selle liikmete informeerimiskohustuste täitmisel,» lisas Nõlvak.

Eelmise nädala alguses pidas KAPO kinni neli inimest, nende seas keskerakondlasest Pirita linnaosavanema Tõnis Liinati, keda kahtlustatakse altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse järgi kasutas Liinat ära oma mõjuvõimu Pirita tänavate ja haljasalade hangetes, mõjutades linnaosavalitsuse riigihankeid. Prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal vahistati Liinat esialgu kuni kaheks kuuks.

Pirita linnaosakogu avalik erakorraline istung toimub esmaspäeval algusega kell 18 Pirita linnaosavalitsuse majas, aadressil Kloostri tee 6.

Tagasi üles