Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

KIRI Seeder erakonnakaaslastele: perehüvitist hakatakse maksma kuni lapse 24. eluaastani (20)

Debatti peavad Isamaa esimeheks kandideerivad Helir-Valdor Seeder ja Lavly Perling.
Debatti peavad Isamaa esimeheks kandideerivad Helir-Valdor Seeder ja Lavly Perling. Foto: Gert Tali / Postimees

Kui eile suure rõõmuga teatati, et koalitsioon jõudis kokkuleppele, siis täna hommikul ärkasid Isamaa liikmed üles Helir-Valdor Seederi kirja peale, kus ta selgitas kokkuleppe punkte ning edasisi samme. 

«Eile õhtul saavutasime Reformierakonna ja sotsiaaldemokraatidega kokkuleppe kolmes põhilisi vaidlusi tekitanud valdkonnas. Need kokkulepped ei sündinud kergelt, kuid oleme korduvalt rõhutanud, et töö- ja teovõimelise koalitsiooni moodustamiseks on vaja sisuküsimustes saavutada vajalik ühisosa,» kirjutas Seeder. Tema sõnul just see tagab, et praeguses keerulises julgeolekuolukorras ja kõrge inflatsiooni tingimustes suudab valitsus astuda hädavajalikud sammud.

«Isamaa jaoks oli oluline, et eestikeelse hariduse osas saaksid seaduses määratud konkreetsed tähtajad üleminekuks. Leppisime partneritega kokku, et üleminek algab nii alus- kui üldhariduses 2024. aastal ning ettevalmistused selleks algavad kohe,» lausus Seeder ja lisas, et ühtlasi panustatakse kõrghariduse rahastamiseks tänavu täiendavad 10 miljonit eurot ning tagatakse rektorite soovitud lisarahastus eestikeelse kõrghariduse kättesaadavuse ja kvaliteedi tagamiseks.

Tagasi üles