Kaja Pizza Köök sai alguse maailma pitsapealinnast Napolist, Di Matteo pizzeria’st. Kaja Pizza Köögi asutaja Andrei Lesment otsustas viis aastat tagasi Eestisse kolides, et avab pitsakoha, kus küpsetatakse õiget Napoli pitsat. Selleks veetis ta mitu kuud Itaalias, kus õppis Salvatore di Matteolt pitsaküpsetamise saladusi, sooritas vajaliku eksami ning avaski Pelgulinnas Õle tänaval pisikese pitsakoha.
„Avasime uksed 2017. aasta keskel ning õige pea olid juba meie püstitatud eesmärgid täidetud, sest saime number 1 pitsarestoraniks Eestis,” ütleb Andrei Lesment, kes on viimased 25 aasta tegelenud hea toidu valmistamisega nii kodumaal kui ka Londonis. „Meie põhiline eesmärk on tuua klientideni head, õiges Napoli stiilis pitsat.”
Väikesest ideest sündis aga tõeline edulugu, sest kui tavaliselt püsivad pitsarestoranid Euroopa TOP50 edetabelis aasta-kaks, siis Kaja Pizza Köögil on see õnnestunud neli korda järjest, iga kord oma tulemust parandades. Sel aastal on ambitsioonikas plaan jõuda 44. kohalt TOP30 sekka. Selleks käib muidugi pidev töö ja aina paremate pitsaretseptide arendamine. Muide, Euroopa TOP50 paremusjärjestuseks külastab toidukohti anonüümne inspektor, kes kõikjal maitseb pitsa Margheritat.
Kui külastajad on õnnelikud, on ka töötajad õnnelikud
Alguses küpsetati pizzerias 100 pitsat päevas ning müüdi need mõne tunniga läbi. Aga kliendid hakkasid pahandama, et pitsa on koguaeg otsas ning seetõttu otsustati mahtu suurendada. Igal hommikul algab Kaja Pizza Köögis töö kell 6.30. Rullitakse sadu taignarulle, valmistatakse ette muud tooraineid. „Me oleme otsustanud, et ei osta ühtegi asja valmisportsudena, vaid tükeldame ja hakime kõik vorstid ning köögiviljad ise, sest siis säilivad nii maitse kui ka head tervisestandardid,” räägib Lesment.