Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Piisav kogus kaaliumi aitab ennetada insulti

Copy
Parimad kaaliumiallikad on taimset päritolu toidud.
Parimad kaaliumiallikad on taimset päritolu toidud. Foto: Shutterstock

Arvatavasti on enamik meist tundnud, et talve lõpuks on keha jõuvarud ammendumas. Kevadel looduse tärkamisega hakkame tavaliselt oma tervisele ja heaolule rohkem tähelepanu pöörama. Mõtleme, kas see, mida iga päev suhu pistame, on tervisele kasulik.

Sel korral võtame fookusesse ühe olulise mineraalaine, mille väiksemgi kõrvalekalle normist võib avaldada tõsist mõju südame, närvide ja lihaste tööle. Kuna antud mineraalainet ei suuda organism ise toota, peame seda regulaarselt saama toidust.

Kaalium on eluliselt tähtis mineraalaine, mida on kehas vaja koos naatriumiga, et säilitada keharakkude vedeliku ja elektrolüütide tasakaal, hoida vere happe-aluse tasakaalu (vajalik keha tervena püsimiseks), tagada süsivesikute normaalne ainevahetus, närviimpulsside edasikandumine (närviimpulsid aitavad tunda nahal puudet) ja lihaste kokkutõmbumine (vaja südame- ja skeletilihaste tööks, samuti lihaste toonuse säilitamiseks).

Tagasi üles