Eesti hääl on rahvusvahelises meedias hiljaaegu varasemast rohkem kõlanud (1)

Copy
Välisminister Eva-Maria Liimets.
Välisminister Eva-Maria Liimets. Foto: Sander Ilvest

Eesti hääl on viimastel nädalatel kõlanud rahvusvahelises meedias varasemast rohkem, meie tipp-poliitikud eesotsas peaminister Kaja Kallasega on andnud välisajakirjandusele intervjuusid ning valitsusjuht pidanud telefonivestlusi oma Euroopa ametikaaslaste ja Euroopa Liidu juhtidega.

Uudisteagentuurile AFP antud intervjuus kinnitas Kaja Kallas NATOsse kuulumise olulisust ja alliansi ühtsust, lisades, et liitlaste suurendatud kohaolek Eestis on meile kaitseks ja heidutuseks. Peaministri sõnul on ta rahul, et liitlased meiega konsulteerivad. «Me oleme väga väike riik, ainult 1,3 miljonit inimest, kuid me oleme laua taga ja meid võetakse kuulda,» ütles Kallas.

Usutluses Briti väljaandele The Guardian tõi peaminister esile ka Nord Stream 2 gaasijuhtme probleemi – tema sõnul on Saksamaal pärast Angela Merkeli kantsleriametist lahkumist selgelt näha, et otsitakse uut lähenemist Venemaaga seotud küsimustes. Kallase sõnul on väga oluline, et Euroopa hakkaks mõtlema, kuidas vähendada aina suurenevat energiasõltuvust Venemaast.

Tagasi üles