Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Ratas: koroonapasside kõrval on aeg kasutusele võtta ka kiirtestid (12)

Riigikogu esimees Jüri Ratas.
Riigikogu esimees Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas usub, et pikalt kestnud piirangutes tuleks luua eeldused kõigi inimeste osalemiseks töö- ja eraelus. 

Ratas märkis ühismeedias, et ligi kaks aastat piiranguid on oluliselt mõjutanud inimeste majanduslikku heaolu ja vaimset tervist. «Olukorra leevendamiseks ja ühiskonna sidususe tagamiseks, oleks aeg luua eeldused kõigi inimeste osalemiseks töö- ja eraelus. Selle tagamiseks leian, et on aeg võtta kasutusele kiirtestid koroonapasside kõrval,» selgitas ta. 

«Keerulistel aegadel vajame ühtehoidmist. Ühelt poolt on see oluline ühiskonnale laiemalt, et keegi ei tunneks ennast kõrvale jäetuna. Teisalt mängib ühiskonna sidususe juures olulist rolli perekond ja seepärast on oluline, et kōik selle liikmed - olgu nad vaktsineeritud või mitte -, saaksid koos aega veeta,» usub Ratas. Seetõttu peaks tema hinnangul võimaldama inimestele loomulikku igapäevast elu, kus näiteks perekond, kuhu kuulub nii vaktsineeritud kui vaktsineerimata vanem, saaksid üheskoos minna lastega teatrisse või kohvikusse. «Meie ühiskonnas on palju peresid, kes seda väga ootavad,» nentis ta. 

Ratas lisas, et ehkki omikrontüvi levib kiirelt, tuleb otsuste tegemisel lähtuda haiglaravi vajadusest. «Praeguste numbrite põhjal oleme valmis kiirtestide kasutusele võtmiseks, et lubada kaitsepookimata inimestel osa võtta meelelahutusest, kultuurisündmustest ja spordiüritustest,» sõnas ta. 

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon korraldab esmaspäeval samateemalise avaliku arutelu. 

Tagasi üles