Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

NÄDALA RETSEPTID Kala teeb peo: proovi graavilõhet Soome moodi

Copy
Muu hulgas leidub põhjanaabrite peolaual graavilõhet ning marineeritud heeringat ja räime. FOTO: Kajsa Göransson (tallink Grupp)
Muu hulgas leidub põhjanaabrite peolaual graavilõhet ning marineeritud heeringat ja räime. FOTO: Kajsa Göransson (tallink Grupp) Foto: Kajsa Göransson (tallink Grupp)

LIHTNE JA PIDULIK KALA. Kui jõulukuul isutab kala järele, lugege suure laevaköögi peakoka, soomlase Joonas Maunula vihjeid, kuidas kalast ning krevettidest peo- ja argipäevalauale parim välja võluda.

Soomlaste jõululaualt ei leia naljalt verivorsti ega hapukapsast, küll aga jagub seal vaagnatele kala mitut moodi. «Kindlasti süüakse õrnsoolakala, näiteks graavilõhet, -forelli või -siiga, samuti marineeritud heeringat ja räime,» loetleb Joonas Maunula (pildil), Turu ja Stockholmi vahet sõitva Tallinki laeva Silja Galaxy peakokk. Kala, nagu koorikloomadki, on hinnatud pidupäevaroog ka Rootsis ja üldse Skandinaavias, räägib köögipealik.

Tagasi üles