/nginx/o/2021/11/18/14209297t1h94c6.jpg)
SÄÄSTLIK KÖÖK. Eestis läheb aastas prügikasti kolossaalne kogus toidujäätmeid, ligi 167 000 tonni. Sellest poole võiks päästa. Toidupanga juht Piet Boerefijn ja Fotografiska peakokk Peeter Pihel annavad vihjeid, kuidas vähem toitu raisata.
SÄÄSTLIK KÖÖK. Eestis läheb aastas prügikasti kolossaalne kogus toidujäätmeid, ligi 167 000 tonni. Sellest poole võiks päästa. Toidupanga juht Piet Boerefijn ja Fotografiska peakokk Peeter Pihel annavad vihjeid, kuidas vähem toitu raisata.
Kahetised tunded, nendib jätkusuutlikku elustiili edendava nulljäägi-restorani Fotografiska peakokk Peeter Pihel, kui meenutab pilguheitu toidupanga kaubikusse, mis saabus igaõhtuselt poodide kogumisringilt. Kõige rohkem oli seal pisut väsinud välimusega puu- ja köögivilju, palju leiva-saiatooteid ja kuivaineid, muu hulgas makarone, vähem piimasaadusi ja liha… Kogus oli hämmastavalt suur, kogu kraam veel täiesti söögikõlblik.