Päevatoimetaja:
Marek Kuul

NÄDALA RETSEPTID Uus veini ja toidu moepaar: kartulikrõps ja veinimull. Proovi!

Copy
Põhjapõdraliha Lapi moodi tahab kõrvale mõnd tanniinisemat bordoo punaveini. FOTO: Tiit Motus
Põhjapõdraliha Lapi moodi tahab kõrvale mõnd tanniinisemat bordoo punaveini. FOTO: Tiit Motus Foto: Tiit Mõtus

VEIN JA TOIT. Veiniprofid annavad nõu, kuidas toit ja vein kokku kõlama panna. Pimedal sügisõhtul võib koroonamasendust tõrjuda ka dekadentliku moekooslusega krõbedatest kartulikrõpsudest ja kihisevast šampanjast.

Veini ja toidu paaripanekust on kirjutatud kopsakaid raamatuid, nii et hõlmata täit maitsepaletti mõne ajalehereaga on võimatu. Pealegi kummitab saatan alati pisiasjades ja lõpuks otsustab igaühe maitsemeel, mis talle meeldib. Kui vaja, aitab maitseid sobitada kodukandi veinipoe sommeljee, kuid head nõu võib kimbatuses olles saada ka supermarketist – suvel pani osa Prismadest toidu ja veini riiulitel nutikalt paari.

Prisma pani veini ja toidu paari. FOTO: Tiit Motus
Prisma pani veini ja toidu paari. FOTO: Tiit Motus Foto: Tiit Motus
Tagasi üles