Päevatoimetaja:
Marek Kuul

NÄDALA RETSEPTID Söö end prantslaseks! Kolm lihtsat retsepti

Copy
Viigimarjades küpsetatud kitsejuust, üks restorani Salt Prantsuse köögist inspireeritud roogi. FOTO: Sander Ilvest
Viigimarjades küpsetatud kitsejuust, üks restorani Salt Prantsuse köögist inspireeritud roogi. FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

PRANTSUSE KÖÖK. Üleilmne Prantsuse toitude kuu „Good France“ peotäies söögikohtades üle Eesti lubab unistada end Prantsusmaale, iseäranis Loire`i oru rüppe, ning hellitada klaasi Sancerre`i ja tükikese kitsejuustuga.

Ulukid ja seened, toob Prantsuse suursaadik Eestis Éric Lamouroux esile märksõnad, mis tema jaoks iseloomustavad kõige paremini Loire’i jõe oru kööki, mis on tõstetud vahepeal pandeemia tõttu pausile läinud, kuid nüüd uuesti kulinaaride rõõmuks üles äratatud toidufestivali Good France fookusesse.

Peaaegu nagu Eestis, kus sügise maitseid kirjeldab paljus metsane noot. «Metssiga ja -kits, part, metsaseened ja -marjad,» kirjeldab saadik endale südamelähedase kandi sügishooaja toidulauda.

Tagasi üles