Päevatoimetaja:
Marek Kuul

NÄDALA RETSEPTID Kolm supermaitsvat kõrvitsatoitu, steik pealekauba

Copy
Kõrvitsasupp, mida täiendavad pruun või ja tüümian. FOTO: Tairo Lutter
Kõrvitsasupp, mida täiendavad pruun või ja tüümian. FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

UNIVERSAALNE KÕRVITS. Öökülmad on kohal ja aeg viimasedki kõrvitsad aianurgast tuppa tassida. Teha steiki, desserti või panna purki? Heidi Pinnakul jagub retsepte kõigeks.    

«Mulle kõrvits just sellepärast meeldibki väga, et see on niivõrd universaalne. Kõrvitsast võib teha peaaegu kõike,» kiidab prantsuspärasele köögile pühendunud restorani Brasserie 11 peakokk Heidi Pinnak.

Kuigi prantslased kõrvitsaroogi ise suurt esile ei tõsta ja nendele oma rahvuslippu külge ei pane, söövad nad kõrvitsat ometi päris palju. Nagu ka tatart või pikkpoissi, nendib kokk ja lisab, et nendegi majas keedetakse kõrvitsast selle kõrghooajal lõunasuppe ja pakutakse seda pearoogade kaaslaseks mitmel moel.

Tagasi üles