Päevatoimetaja:
Margus Martin

NÄDALA RETSEPTID Kõrvitsast dippi, kukeseentest pasteeti, peedist leivamääret. Seitse mõnusat sügisretsepti

Copy
Sobivad leivamäärdeks ja dipikastmeks: läätsepasteet, kõrvitsadipp ja kukeseenepasteet. FOTO: Sille Annuk
Sobivad leivamäärdeks ja dipikastmeks: läätsepasteet, kõrvitsadipp ja kukeseenepasteet. FOTO: Sille Annuk Foto: Sille Annuk

VÕI ASEMEL SÜGISANNID. Määri leivale…purustatud köögivilju. See on nutikas viis toidukaarti köögivilja- ja maitserohkemaks muuta. Toitumisterapeut Triin Muiste teab häid määrdekooslusi.

«Tervislik saab olla maitsev,» kinnitab Triin Muiste ja lisab, et näiteks läätsepasteedist on saanud üks tema töötubade hitt. Tervisliku toitumise koolitustel küsivad mehed ühtelugu, mis liha küll sinna pasteeti segatakse; tegelikult liha üldse mitte, on üksnes keeduläätsed ja päikesekuivatatud tomat. Muu hulgas maitseb läätsepasteet võrratult rukkilootsikute sees, sobides sel moel hästi ka suupisteks peolauale.

Tagasi üles