Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Mupol ja terviseametil tuli kontrollkäigul jagada üle 300 maski, oli ka keeldujaid

Copy
Mupo ja terviseameti töötajad
Mupo ja terviseameti töötajad Foto: Munitsipaalpolitsei

Mupo ja terviseamet korraldasid täna esimese koostööaktsiooni, mille käigus kontrolliti ühistranspordis maskide kandmise kohustuse täitmist. Kolme tunni jooksul kontrolliti üle saja ühistranspordi sõiduki ja jagati üle kolmesaja maski. 

Mupo inspektorite sõnul on pilt ühistranspordis maski kandmise seisukohalt veidi paranenud, kuid jätkuvalt on igas bussis-trammis liiga palju ilma kaitsva näokatteta inimesi. Seda näitavad kõnekalt tänahommikused arvud – 3 tundi ja 303 maski.

Kella 10st 13ni toimunud reidil kontrolliti kokku 102 transpordivahendit ning jagati 303 maski.

Ametnikud kontrollisid tramme, trolle ja busse.
Ametnikud kontrollisid tramme, trolle ja busse. Foto: Munitsipaalpolitsei

Mupo teatel annavad endiselt tooni noored, kes on maskikandmise suhtes ükskõiksed. «On ka neid, kes arvavad, et vaktsineerimine vabastab nad maskikandmise kohustusest, aga on ka hajameelseid unustajaid. Valdavalt võetakse pakutav mask vaidlusteta vastu,» kirjeldas mupo. Leidus ka maskist keeldujaid – neid oli erinevatel põhjustel kuus, kes tervise, kes tõekspidamiste tõttu.

Kokku on mupo augustikuu esimese kümne päevaga jaganud 3000 maski ja kontrollinud 700 sõidukit, millele lisanduvad tänased numbrid.

Terviseameti sõnul ei ole nende esmane eesmärk trahvida, sest uued nõuded vajavad veel harjumist. Reeglina on Eesti inimesed seadusekuulekad ja piisab üksnes meeldetuletamisest, et näiteks bussis tuleb maski kanda. Kui reegleid eiratakse pahatahtlikult ning meeldetuletusest ei piisa, võib terviseamet rakendada rangemaid meetmeid.

Tagasi üles