Päevatoimetaja:
Margus Martin

Nädala retseptid Mida teha angervaksast, mesise noodiga suvehurmurist? Toidukunstnik Maru Metspalu teab

Copy
Pirnimoosi angervaksa ja pipraga võib pakkuda nii tavaliste pannkookide kui ka tofusõrnikutega.
Pirnimoosi angervaksa ja pipraga võib pakkuda nii tavaliste pannkookide kui ka tofusõrnikutega. Foto: Siim Vahur

AVASTA ANGERVAKS. Hurmavalt lõhnavaid angervaksaõisi ei tasu korjata ainult kosutavaks talveteeks, vaid ka moosi ja siirupi maitsestamiseks. Toidukunstnik Maru Metspalu jagab näpunäiteid.      

Angervaksa korjamisretkelt koju jõudes läheb Maru Metspalul kreemikasvalgetest angervaksaõisikutest pliidile podisema angervaksasiirup ja tuba saab kohe mesist lõhna täis – vanasti tarvitatigi küll taime õisi, küll varsi tubade lõhnastamiseks. «Veel hommikul, kui purgikaaned on end öös plõksatustega talveootusesse sulgenud, heljub õieõrn magusus toas,» räägib ta ja lisab, et suveajal võib angervaksasiirupit piserdada kasvõi jäätisele. See on lihtsaim moodus angervaksaga tutvust teha.

Tagasi üles