Päevatoimetaja:
Marek Kuul

PM NÄDAL Kuidas keeta nõgesesuppi Anni Arro moodi?

Copy
Nõgesesupp sparglite, kikerherneste ja vutimunadega. FOTO: Anni Arro
Nõgesesupp sparglite, kikerherneste ja vutimunadega. FOTO: Anni Arro Foto: Anni Arro

UMBROHUSÖÖK. Esimesed nõgesed ja naadid on omamoodi luksustoit: seda saab endale lubada harva, vaid murdosal aastast. Toidukunstnik Anni Arro jagab Sepamaa taluköögi lemmikretsepte. 

Kartul pannakse maha siis, kui toomingas õitseb. Porgand mingu mulda, kui lumi on veel maas või äsja sulanud. Eelista taimi maha panna noore kuu ajal. Tomatitaimede alla kaeva räim, see annab neile rammu. Peenramaal kasvata ka saialilli ja kressi, sest putukad eelistavad alati neid kui magusamat ja paremat kraami.

Need on aiatarkused, mille toidukunstnik, mitme kokaraamatu autor ja kohvikupidaja Anni Arro kunagi oma vanaemalt Aia-Helgalt päris. Ka selle teadmise, et aias võiks eelistada oma kodukandi väetist, võttis Anni vanaemalt Arrode pere Sepamaa tallu Pärnumaale kaasa.

Tagasi üles