Päevatoimetaja:
Lomely Mäe

Oot, ega te meile lauda liha ei toonud?

Copy
Marunaka beyond: sushi-riis, soja-mirin’i kaste, sisho, ingver, porru, jaapani mayo.  FOTOD: Hendrik Alla
Marunaka beyond: sushi-riis, soja-mirin’i kaste, sisho, ingver, porru, jaapani mayo. FOTOD: Hendrik Alla Foto: Hendrik Alla

Olin juba mõnda aega oma põhiroa kallal huvi ja mõnuga näkitsenud, kui pidin ettekandjalt küsima: «Vabandage, mis see õigupoolest on, mida ma siin söön?» Sest nimi «Marunaka beyond» viitas millelegi lihajärgsele, taimetoidule. Aga end sushiriisist koogi ja porrust käharpeasoengu vahel peitev pihv maitses ja ka maksis (18 eurot) nagu üks eriti peen veis, ainult tekstuur oli ühtlasem.

Koka käest asja uurinud ettekandja kandis ette, et tegu on herne-oa pihviga, seega ikka taimetoit. Aga niisugust Marunakat soovitan proovida ka veendunud karnivooril! Google annab Marunaka esimeseks vasteks mingi Jaapani puidutööstusmasinate suurtootja, aga antud juhul pidi olema tegu peene marinaadiga. Kui see oli kaste, mida mulle mustas kannukeses kõrvale serveeriti, sobis see ülejäänud komplektiga hiilgavalt.

Must lammas: kartuli fondant, vintage-porgand, punane sibul, piprakaste.
Must lammas: kartuli fondant, vintage-porgand, punane sibul, piprakaste. Foto: Hendrik Alla
Tagasi üles