Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Kevade söögistaar: tuhas küpsenud kartulid. Kõrvale karulauguvõi, õrnsoolaforell, heeringas

Copy
Kevadekuulutajad - lõkkekartulid.
Kevadekuulutajad - lõkkekartulid. Foto: Shutterstock

Kui lõpetate kevadist talgupäeva või lähete volbriks metsa-mereranda, küpsetage kehakinnituseks lõkkekartuleid, kunagi nii tavapärast kevadekuulutajat. MerMeri perenaine Merrit Kiho jagab näpunäiteid ja soovitab, mida nende kõrvale pruukida.

Tuhakartulid ehk lõkkekartulid – kuidas keegi neid kutsub –, rosolje, vanamoodi plekkvannis varrastel küpsetatud šašlõkk, meenutab «meretaguse» Kolga-Aabla kodurestorani MerMeri perenaine Merrit Kiho toite lapsepõlve maituledelt.

See oli suur peretraditsioon ja lastele oodatud sündmus, kui aprillikuu viimasel õhtul üheskoos Pangodi järve äärde isa õe tallu maitulele sõideti. «Järve kaldal oli alati uhke lõke ja tuhas küpsenud kartulite maigu sain juba pisikesena suhu,» räägib Merrit.

Tagasi üles